Dünyada tanımayan kalmayacak

Dünyada tanımayan kalmayacak

ATİD Başkanı Birol Akman, Ankara’nın dünyadaki bilinirliliğini artırmaya yönelik projeleri hayata geçirmeye başladıklarını açıkladı. 

Ankara’nın yurt dışındaki tanıtımına büyük önem veren Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD), Ankara’nın dünyadaki bilinirliliğini artırmaya yönelik projeleri hayata geçiriyor.  Ankara’nın kültür ve sağlık turizminde önemli merkezlerden olması için çalıştıklarını anlatan ATİD Başkanı Birol Akman, bu doğrultuda yabancı ataşelerle görüştüklerini ve onlara Ankara’nın turizm potansiyelini anlattıklarını dile getirdi. 

Başkent’in dünyadaki bilinirliliğini artırma hedefiyle yola çıktıklarını belirten ATİD Başkanı Akman, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Ukrayna Ticari Ataşesi Ihor Varaksin’e ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Ukrayna Ataşesi Varaksin’e Ankara’nın turizmi hakkında bilgi veren Akman, Başkent’in sağlık turizminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu anlattı. Ukrayna Ataşesi Ihor Varaksin ise, Ankara ile ilgili projelerle ilgilendiklerini ve projeleri çok iyi bulduklarını belirterek, Ankara’nın termal turizmi hakkında ATİD sayesinde bilgi sahibi olduklarını söyledi. Varaksin, Ukrayna’da sağlık turizmiyle ilgilenen büyük bir potansiyelin olduğunu belirterek, sağlık turizmde karşılıklı işbirliklerini geliştirmeye yönelik çalışmaları değerlendirebileceklerini kaydetti. 

UKRAYNA ATAŞESİ’NDEN DESTEK 

Bunun dışında Ankara’nın tarih ve kültür turizminde de önemli bir merkez olduğunu belirten Akman, Ukrayna’da Ankara’nın tanıtıma yönelik yapılacak çalışmalar için önerilerde bulunarak, bu konuda Ataşe Ihor Varaksin’den destek istedi. Ankara Ukrayna arası direk uçuş sayısının 2017 yılının Eylül ayından itibaren yaşama geçtiğini bildiren Akman, o günden sonra Ankara’ya en çok turist gelen ülke sıralamasında Ukrayna’nın dördüncü sıraya yükseldiğini hatırlattı. Ayrıca Akman, Ukrayna’yı Ankara’ya en çok turist gelen ülkelerin arasında birinci sıraya yükseltmek için çeşitli önerilerde de bulundu.

Ukrayna’daki turizm acenteleriyle irtibata geçilme noktasında Ataşe Ihor Varaksin’den yardım isteyen Akman, yardım ve desteklerinden dolayı Ataşe Ihor Varaksin’e teşekkür etti. Ukrayna Ataşesi Varaksin de,  Ankara’nın turizmine katkı sağlama noktasında her türlü yardım ve desteğe açık olduklarını bildirdi. 
Görüşmelerin karşılıklı olumlu geçtiğini ifade Akman, “Ankara ve bölgesinin sahip olduğu tarihi, turistik, kültürel değerlerinin etkili ve geniş bir şekilde tanıtılması ve sektördeki pazar payının arttırılması amacıyla projeler üretiyor ve projelerin hayata geçirilmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.