Durak önüne araç park etmenin park etmenin cezası ne kadar?

Durak önüne araç park etmenin park etmenin cezası ne kadar?

Durak önüne park eden araç çekilir mi? Cezası ne kadar? Durak önüne araç park etmenin park etmenin cezası ne kadar? Durak önüne park eden araç nereye ihbar edilir? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

Otobüs duraklarının 15 metre yakınına araç park etmenin yasak olmasına rağmen, Başkent’te birçok sürücü bu kurala uymuyor.

Kurala uymayan sürücüler, otobüs bekleyen vatandaşları zor durumda bırakırken, otobüsler de duraktan yolcu almak için yolun ortasında durmak zorunda kalıyor. Bunun neticesinde hem trafik artıyor, hem kaza riski oluşuyor. 

Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara her iki yönden 15 metre mesafe içinde araç park etmek yasak olmasına rağmen birçok sürücü bu kurala uymuyor.

Kurala uymayan sürücüler, otobüs bekleyen vatandaşları zor durumda bırakırken, yolcu taşıma araçlarının yolun ortasında durmasına sebep olarak trafiğin akışına engel oluyor.

Duraklarda 15 metre kuralının sarı çizgilerle belirtilmesine rağmen, vatandaşlara göre birçok sürücü ihlal yaptığını dahi bilmiyor.

YASAK OLDUĞUNU BİLMİYORLAR

Başkent’te otobüs duraklarının 15 metre önü ve arkasına araç park etmek yasak olmasına rağmen birçok sürücü bu kurala uymuyor.

Kurala uymayan sürücüler otobüs bekleyen yolcuları mağdur ederken, aynı zamanda otobüslerin yolun ortasında durarak trafiğin akışına engel olmasına neden oluyor.

Vatandaşlara göre sürücülerin bir kısmı otobüs duraklarına araç parkın yasak olduğunu bile bile park ederken, bir kısmı ise otobüs duraklarına araç parkı kuralını dahi bilmiyor. 

OTOBÜS DURAKLARINA 15 METRE MESAFEDE PARK YASAK

Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara her iki yönden 15 metre mesafe içinde park etmek yasak.

Birçok sürücü kuralı bilmediği için ihlal yapıyor.

Bu da hem yolcuların hem de otobüs şoförlerinin mağdur olmasına neden oluyor.

Trafik sıkışıklığına da neden olan bu kural ihlalinin önlenebilmesi için vatandaşlar çareyi, sürücüleri bilgilendirmekte arıyor.

Vatandaşlar yetkililerden şehrin birçok noktasına sürücüleri bilgilendirecek uyarı levhası, yazı ya da pankart asmasını istiyor.

SARI ÇİZGİLER YASAK PARK ALANINI GÖSTERİYOR

Vatandaşlar hemen hemen her otobüs durağında yola sarı şerit çizgilerle park yasak olan alanın belirtildiğini ifade ederek, sürücülerin çizgileri umursamadığını söylüyor.

İhlallerin önüne geçilebilmesi için sarı çizgilerin daha belirgin ya da sürücülerin dikkatini çekecek daha farklı bir yöntem kullanılmasını istiyor.

Durak önüne park etmenin park etmenin cezası ne kadar?

Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara iki yönden 15 metrelik mesafe içinde park etmenin ceza tutarı ise 108 lira.

Trafik cezası madde 61/1-e’ye göre yasaklara aykırı park edilen araçlar, trafik zabıtasınca kaldırılabilir, masraflar ödenmeden araç teslim edilmiyor.

Peşin ödendiği takdirde 108 liralık ceza 81 liraya düşüyor. Aynı zamanda sürücüler için 10 ceza puanı uygulanıyor.

* ARACIM ÇEKİLDİ NE YAPMALIYIM?

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.