Edward Taşçı kimdir? Ermeni soykırımı iddialarına ne cevap verdi?

Edward Taşçı kimdir? Ermeni soykırımı iddialarına ne cevap verdi?

Edward Taşçı kimdir, hangi dönem yaşadı, Ermeni asıllı olmasına rağmen soykırım iftiraları ve iddialarına ne cevap verdi? İşte cevabı:

Hayatı boyunca Ermeni soykırım iddialarına karşı hep Türklerin yanında yer alan Ermeni asıllı Türk dostu Edward Taşçı’nın hayatını sizler için derledik.

Edward Taşçı kimdir, hangi dönem yaşadı, Ermeni asıllı olmasına rağmen sözde Ermeni soykırımı iftiraları ve iddialarına ne cevap verdi?

İşte cevabı: 

Edward Taşçı, 1932 yılında Amerika’da doğdu. Doğumundan itibaren Türkçe ve Ermenice konuşulan ve Türk müziği dinlenen bir ortamda büyüdü. 1920’li yıllarda Türkiye’den Amerika’ya göç eden Ermeni asıllı bir ailenin çocuğu. Türk dostu bir kanaat önderidir.

TÜRKİYE SEVGİSİ ÜZERİNE SERGİ

Türkiye ve Türk milleti için olumlu girişimlerde bulundu. Ayrıca Türk ve Türkiye düşmanı fanatik çevrelerin yürüttüğü propagandaya karşı da aktif mücadele verdi. 18-24 Ağustos 1998 tarihinde, Ankara Milli Kütüphane’de ve 10-16 Mart 1999 tarihinde İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nde kişisel koleksiyonundaki belgelerden oluşan “Bir Amerikalının Türkiye Sevgisi Sergisi” düzenledi.

HAKSIZLIĞI HER FIRSATTA DİLE GETİRDİ

Tek amacının Türkiye’nin gerçek tarihini, zengin kültürünü ve bilhassa Türk-Ermeni münasebetlerini ve altı yüz yıl mevcut kardeşliği anlatmak olduğunu her platformda dile getirdi. Ermeni soykırımı iddialarıyla Türkiye’nin suçlu gibi gösterilmesinin büyük haksızlık olduğunu, böyle bir soykırımın olmadığını özellikle Amerikan kamuoyuna, hükümetine, basın ve yayın organlarına ve sayısız kuruluşlara anlattı.

Edward Taşçı, 9 yıla yakın bir süre Amerika’da Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini sürdürdü. Azerbaycan, Kıbrıs, Kırım, Bulgaristan ve Almanya Türkleri, Türk Cumhuriyetleri ve bölücü terör konularında Türk tarafının haklılığını Amerikan kamuoyuna anlatmaya çalıştı.

edward-tasci-son.jpgAY YILDIZ KOLYE TAKIYORDU

Taşçı, özel hayatının her kesimine de Türkiye ve Türklük sevgisinin izlerini taşımakla biliniyordu. Otomobilinin plakasını bile "Vatan" olarak seçen Taşçı, sürekli olarak ay-yıldız kolye takıyordu.

Her yıl hiç aksatmaksızın New York’ta yapılan Türk yürüyüşüne katılarak, büyük bir Türk Bayrağı taşıyan Taşçı, mektuplarını, üzerinde "Bana Türk dostu derler" yazısı bulunan bir mühürle imzalıyordu.

New York’un Queens semtinde bulunan evini, Topkapı Sarayı’nın minyatürü şeklinde inşa eden Taşçı, bu evi yine Osmanlı esintileri taşıyan sayısız eşyayla süslemişti. Taşçı, paha biçilmez Türk sanat eserleri koleksiyonlarının yanı sıra geniş bir Türkçe taş plak koleksiyonuna sahip bulunuyordu.

Hayatı boyunca Ermeni iddialarına karşı, bu iddialara destek veren Amerikalı politikacı, bilimadamı, şirket, medya organı, öğretmen ve din adamlarına binlerce mektup yazan Taşçı, 1960’lardan bu yana New York’ta ve Washington’da görev yapan tüm Türk diplomatları tarafından saygı gösterilen bir isim haline gelmişti.

Gerçek bir Türk dostu olan Taşçı, son olarak, "Bana Türk Dostu Derler-Ermeni İddiaları, Gerçek Söylenmeli" adlı, Ermeni soykırım iddialarına cevap teşkil eden bir de kitap yazmıştı.

 

Gazeteilksayfa.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.