"EGO'da ücretsiz internet yaygınlaştırılsın"

"EGO'da ücretsiz internet yaygınlaştırılsın"

Başkentliler, Büyükşehir Belediyesince belirli sayıdaki EGO otobüsüne entegre edilen ücretsiz wi-fi hizmetinin daha fazla yaygınlaştırılması için Başkan Mansur Yavaş’a çağrıda bulunuyor.  

Ankara’da Doç. Dr. Mustafa Tuna döneminde başlatılan ve Mansur Yavaş tarafından da devam ettirilen bazı EGO otobüslerindeki ücretsiz wi-fi hizmetinin yaygınlaştırılması isteniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Akıllı Kent Yönetimi’ konusunda hayata geçirilen projenin daha da genişletilmesi çağrısında bulunan Başkentliler, “Uygulama uzun süre önce hayata geçirilmesine rağmen wi-fi hizmeti her EGO’da bulunmuyor. Sayın Mansur Yavaş’tan bu hizmetin genişletilmesini istiyoruz” diyor.

GENÇLERDEN YOĞUN TALEP

Bu yılın ilk aylarında belirli güzergâhtaki sayılı toplu taşıma aracında hayata geçirilen hizmetten daha çok gençler faydalanıyor. Gençler, yeni eğitim-öğretim yılının açılışına az bir zaman kala çağın en önemli iletişim aracı sayılan interneti seyahat boyunca ücretsiz kullanmak için talepte bulunuyor. Büyükşehir’deki eski yönetim tarafından bu uygulamanın tüm EGO’lara yerleştirilmesi sözünün verildiği hatırlatıldı. Toplu taşımada ücretiz wi-fi hizmetinin bulunması toplu taşımanın özendirilmesine yardımcı oluyor. 

ego-otobuslerindeki-ucretsiz-wi-fi,-akilli-kent-yonetimi,-wi-fi-hizmeti,-egolardaki-ucretsiz-wi-fi-nasil-kullaniliyor,.jpg

EGO'LARDAKİ ÜCRETSİZ Wİ-Fİ NASIL KULLANILIYOR?

Otobüslere yerleştirilen ücretsiz wi-fi hizmetinin yer aldığı toplu taşıma araçlarında “seyahat süresince ücretsiz wi-fi kullanabilirsiniz” afişleri yer alıyor. Bu afişlerin bulunduğu otobüslerdeki ücretsiz internetten faydalanmak için ilk önce telefonunuzun wi-fi’sini açmak gerekiyor. Wi-fi’ye girdikten sonra T.C. kimlik numarası, isim, soyadı gibi bazı kişisel bilgiler isteniyor. Bu bilgileri girdikten sonra seyahat sonuna kadar internette sörf yapma imkanı veriliyor. Bu imkanın her otobüste bulunmaması Başkentlilerde üzüntüye neden oluyor. 

OSMAN AKDOĞAN/İLKSAYFA- 

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.