Elektrik ve Telefon Telleri Yere Değdi Değecek!

Elektrik ve Telefon Telleri Yere Değdi Değecek!

Keçiören Yayla Mahallesi'nde, yolun ortasında kalan direkler kazaya davetiye çıkarıyor. 1510'uncu ve 1512'nci sokaklarındaki telefon direklerinden bazıları yol ortasında kalırken, bazılarının da kabloları neredeyse yere değiyor.

Keçiören'deki Yayla Mahallesi'nde, 1510'uncu ve 1512'nci sokaklarda elektrik ve telefon direklerinden bazıları yolun ortasında kalırken; bazılarının da taşıdığı kablolar neredeyse yere değecek durumda. Mahallede, kentsel dönüşümle beraber inşa edilen yapılara altyapı hizmetleri, halen kentsel dönüşüm öncesinden kalan hatlar üzerinden sağlanıyor. Bölgedeki telefon hatlarının çoğunun henüz yeraltına taşınmazken; mevcut hatları taşıyan direklerin çoğunun da ahşaptan olması ise tehlikeye davetiye çıkartıyor. 1510'uncu ve 1512'nci sokaklardaki telefon direklerinden bazıları yol ortasında kalırken, bazılarının da kabloları neredeyse yer değiyor. Direklerin altına da, bazı vatandaşlar çöplerini dökerken; bazıları da etrafına araçlarına park ediyor. Bu durumun yarattığı tehlikeyi fark etmeden her gün yüzlerce kişi bu sokağı kullanıyor. 

KEÇİÖREN'E YAKIŞMIYOR 

Bu durumun bir tehlike olduğunu fark eden bazı sokak sakinleri, yetkililerde acilen bu soruna çözüm bulmasını istiyor. Sokak sakinleri, "Direklerin yolun ortasında kalması açıkçası kazaya davetiye çıkartmaktan farksız; bir de bu direklerdeki kabloların yere değecek kadar sarkması bir başka tehlikedir" diye konuştu. Mahallede yer alan elektrik ve telefon hatlarının yerin taşınmasını isteyen vatandaşlar da, kentsel dönüşüm öncesinden kalan bu hatların Keçiören'e yakışmadığını ifade ediyor.

UĞUR DUYAN / HABERVAKTİM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.