Emeklilerle deneyim paylaşımına devam

Emeklilerle deneyim paylaşımına devam

Keçiören Belediyesi Emekliler Platformu, üyeleri için çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek onların hayatını renklendirmeye devam ediyor.

İlk ikisi yoğun ilgi gören “Her emekli bir hayat pınarıdır” isimli grup çalışmasının üçüncüsü Emekliler Platformu birim psikoloğu Burcu Kavlak ve emeklilerin katılımıyla gerçekleşti. 

Programda gülümsemenin insanlar üzerindeki pozitif etkisi, adalet ve merhamet kavramı, girişimcilik, paylaşma ve yardımlaşmanın önemi, aile bağlarının Türk toplumundaki yeri, önyargı gibi farklı konular görsellerle birlikte anlatılırken, emekliler de bu konulardaki hayat tecrübelerini paylaşma imkanı yakaladılar. Ayrıca kişiler arası iletişim konularının yanı sıra katılımcılardan, zihinlerinde, sevdikleri bir fotoğrafı canlandırıp gruba anlatmaları ve bu fotoğrafla ilgili anıyı grupla paylaşmaları, kendilerini en mutlu hissettikleri bir mekanı, zihinlerinde canlandırmaları, birbirilerinin öykülerini yorumlamaları gibi farklı aktiviteler de gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü 3. staj sınıf öğrencilerinin de katıldığı programda emeklilerin bilgi birikimlerini ve hayat tecrübelerini aktarabilecekleri, birbirleriyle ve genç kuşaklarla görüş alışverişinde bulunabilecekleri bir ortam da oluşturulmuş oldu.

Emeklilerin sosyal yaşamlarını zenginleştirme amacı ile çalışmalarını sürdürme sözü sonrası program toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.