Emeklilikte yaşa takılanların dernek başkanı Gönül Boran Özüpak kimdir, kaç yaşında?

Emeklilikte yaşa takılanların dernek başkanı Gönül Boran Özüpak kimdir, kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olumsuz cevap verip eleştirdiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’nin Başkanı kim? EYT Başkanı Gönül Boran Özüpak kimdir? Özüpak, eski sistem devam etseydi kaç yaşında emekli olacaktı?  EYT Gönül Boran kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olumsuz cevap verip eleştirdiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’nin Başkanı kim? EYT Başkanı Gönül Boran Özüpak kimdir? Özüpak, eski sistem devam etseydi kaç yaşında emekli olacaktı?  EYT Gönül Boran olarak da anılan dernek başkanı Özüpak kaç yaşında?

“Emeklilikte yaşa takılanlar” adı altında örgütlenerek, emeklilik taleplerini hükümete duyurmaya çalışan gruba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan olumsuz cevap geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun erken emeklilik olduğunu, 38 yaşında emeklilik olamayacağını belirterek, emeklilikte yaşa takılanlar grubunun talebine olumlu cevap verilemeyeceğini, bunun büyük bir mali yük getireceğini ve sadece Türkiye değil buna hiçbir ülkenin sosyal güvenlik sisteminin dayanamayacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden emeklilikte yaşa takılanlar derneği ve başkanıyla ilgili de çarpıcı tespitlerde bulundu. 

Erdoğan, isim telaffuz etmeden, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı için şu açıklamayı yaptı: "İşe bak. Bu derneğin başındaki kişinin durumu dahi tek başına sosyal güvenlik sistemimizin nasıl bir felakete itilmeye çalışıldığının en büyük ispatıdır. Bu derneğin başındaki hanımefendi, 1992 yılında sigortalı olarak sosyal güvenlik sistemimize dahil olmuş. Şayet eski sistem devam etseydi bu hanımefendi 2012 yılında, 38 yaşında emekli olacaktı. Halihazırdaki sistemdeki kademeli yaş uygulaması sebebiyle bu hanımefendi 2022 yılında yani 48 yaşında emekli aylığı almaya başlayabilecek. Esasen bu kişi zaten emeklilik hakkını kazanmış durumda. Sadece emekli maaşı alabilmesi için bu yaşı beklemesi gerekiyor."

Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü ettiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği’nin Başkanı kim? 

Sözkonusu derneğin kısaltması EYT ve başkanı da Gönül Boran Özüpak.

Özüpak, eski sistem devam etseydi kaç yaşında emekli olacaktı?, EYT Başkanı Özüpak kaç yaşında?  Bu soruların cevabı bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan “Şayet eski sistem devam etseydi bu hanımefendi 2012 yılında, 38 yaşında emekli olacaktı” dedi. 

Bu bilgilere göre, Gönül Boran Özüpak 1974 doğumlu. Anadolu Üniversitesi mezunu olan Özüpak’ın, 25 yıldır özel bir firmada çalıştığı, 3 yıldır da Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği başkanlığını yaptığı öğrenildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği, 2015’te kurulmuş.

İstanbul merkezli dernek, kuruluş amacını şöyle ifade ediyor:

“Ülkemizde bir Emeklilikte Yaşa Takılma sorunu var. Hemen her aileyi çok yakından ilgilendiren, adına roman yazılan, Time dergisine kapak olan kocaman bir sorun. Bu soruna çare bulunması için bir araya gelen sayıları 200.000'i aşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Grubu, işte bu amaç için bir araya gelmiş, farklı şehirlerden, birbirini hiç tanımayan insanların oluşturduğu dev gibi büyüyen bir ailedir. Kısaca EYT olarak anılan grubun genel amacı gaspedilen emeklilik hakkını geri almaktır.”

Gönül Boran Özüpak başkanlığındaki derneğin, diğer yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
Mustafa Avcı, Ahmet Çetin, Ersin Kotan, Aydın Eti.

Gazeteilksayfa.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.