En büyük arıcılık fuarı Ankara'da düzenlendi

En büyük arıcılık fuarı Ankara'da düzenlendi

ARMASAD, Ankara'da Arıcılık Fuarını Altınpark'ta düzenledi. Peki En büyük arıcılık fuarı olan bu organizasyona kimler katıldı? Arıcılık fuarında neler var? Ayrıntılar haberimizde...

ARMASAD’ın  (Arıcılık Malzemeleri ve Arı Ürünleri Sanayicileri Derneği) bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Arıcılık Fuarı’na Altınpark ANFA Fuar ve Kongre Merkezi ev sahipliği yaptı.

aeb732a7-da8e-4a26-b69a-8c44e007cfb2.jpgArıcılık fuarında neler var?

Arı yetiştirici birlikleri ve bal üreticilerinin katıldığı fuarda; Türk Gıda Kodeksine ve TSE Bal Standardına uygun balların; bal ticaretiyle uğraşanlarla, tedarikçilerle, kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla buluşması hedeflendi.

Arı yetiştiriciliğini ve bal üretimini geliştirmek, piyasada bal üreticilerinin markalaşmasını sağlamak amaçları taşıyan fuarda bal, bal mumu, propolis, polen, arı sütü, arı zehri, ana arı, arıcılık malzemeleri, arı ilaçları ve baldan üretilen ürünler sergilendi.

Fuar açılışına TBMM İdare Amiri Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, Tarım ve Orman Eski Bakanı Hüsnü Yusuf Gökay, BBP Genel Partisi Mustafa Destici, ANFA Genel Müdürü Orhan Kaya, Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırma Daire Başkanı Dr. Ali Ayar ve birçok siyasi ile bürokrat katıldı. 

İÇ ANADOLU BÖLGESİNİN EN BÜYÜK ARICILIK ORGANİZASYONU

Fuar açılış konuşmasını yapan ARMASAD Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Zeynel Utlu Ankara’da arıcılık fuarının düzenlemenin ve geleneksel haline getirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, fuarın İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük arıcılık organizasyonu olduğunu söyledi.

Utlu, “Bundan sonraki hedefimiz İstanbul’da Uluslararası bir organizasyondur. Ankara’da ise Türkiye arıcılığına yön verecek, içerisinde eğitim ayağının da bulunduğu büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak” dedi.

DIŞARIYA ÜRÜN, KALİTE, STANDART İHRACAT EDECEĞİZ

Ak Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin ise, “Ülkemizi hep beraber üreterek büyüteceğiz. Ülkemiz büyüdükçe, ülkemizdeki üretim teknolojileri ve kalitesini artırmayı başarıp her alanda hem kendi kendimize yeter hale gelip, dışarıya ürün, kalite, standart ihracat etmeye başlayacağız.  Bunu başardığımız zaman ve bunu topyekûn tüm alanlarda sağladığımız zaman, oradan elde ettiğimiz gelirlerle insanlarımızın daha refah ve müreffeh bir hayat yaşamaları ve sürmeleri açısından hep beraber büyük bir sorumluluk ve gayretin içerisinde olmuş olacağız.”

c3215fbe-6926-4e31-9457-171330c640ac.jpg

“ARICILIKTA BÜYÜK BİR GELİŞMİŞLİK VAR”

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici ise “Üretim için potansiyelimiz ve kapasitemiz var. Bu konuda üstümüze ne görev düşüyorsa bir vatan borcu bilerek el birliği ile olumlu sonuçlar alacağımıza ve gayret göstereceğimize inanıyorum. Bizim üretmekten başka çaremiz yok. Hem üreteceğiz hem birlik, beraberlik, dirlik ve kardeşliğimizi muhafaza edeceğiz” diye konuştu

Destici, organizasyonu düzenleyenlere çabalarından dolayı teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı, “Arıcılıkta büyük bir gelişmişlik var. İnsanlarımızın her alanda olduğu gibi bu alanda da sağlıklı bala ulaşması için sizler büyük bir gayret içerisindesiniz. Bu alanda büyük bir atılım var. Bal sadece bir tüketim gıdası değil, şifa kaynağıdır. Sizler buna aracılık ediyorsunuz. Bizim üretmekten başka çaremiz yok. Hem üreteceğiz hem birlik, beraberlik, dirlik ve kardeşliğimizi muhafaza edeceğiz.”

“TÜRKİYE KENDİ KENDİNE YETEN BİR ÜLKEYDİ”

Destici, üreticilerin desteklenmesi gerektiğini de vurgulayarak, geçmiş dönemlerde devlet teşvikleri olmadığı halde kendi kendine yeten bir ülke olduğumuzu belirtti. Destici, “Anlamakta güçlük çektiğim nokta burasıdır. Şimdilerde birçok alanda devlet teşviki olmasına rağmen, kendi kendine yetmeyen ve ürünleri pahalı alan bir topluma dönüştük. Bunun sebebinin irdelenmesi lazımdır. Tarım ve hayvancılık ürünlerini en ucuza tüketen Türkiye ne oldu da dışardan bu ürünleri ithal eden ve pahalı kullanan bir ülke haline dönüştü. Bunu bizim yok etmemiz lazım ve çaresini bulmamız lazımdır. Hatta ürünlerimizi ihraç eden bir ülke haline dönüşmememiz lazımdır. Bunu başaracak potansiyelimiz ve kapasitemiz vardır. Bu konuda üstümüze ne görev düşüyorsa bir vatan borcu bilerek el birliği ile olumlu sonuçlar alacağımıza ve gayret göstereceğimize inanıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.