En çok şehit veren Çubuk'tan Diyarbakır'daki analara destek

En çok şehit veren Çubuk'tan Diyarbakır'daki analara destek

Türkiye’de nüfusa oranla en çok şehit veren Çubuk’taki Terör Mağdurları Derneği, kayıp çocuklarının bulunması için Diyarbakır'daki HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelere destek verdiklerini açıkladı.

Türkiye’de nüfusa oranla en çok şehit veren Çubuk’taki Terör Mağdurları Derneği, kayıp çocuklarının bulunması için Diyarbakır'daki HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelere destek verdiklerini açıklayarak, “Üzülüyoruz ancak çok geç kalmış bir feryat” dedi. 

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia edip HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemini sürdüren ailelere destek açıklaması yaptı. 

teror-magdurlari-dernegi,-zeki-avan,-diyarbakirdaki-analar.jpg

“ÇOK GEÇ KALINMIŞ BİR FERYAT” 

Nüfusa oranla Türkiye’de en fazla şehit veren ilçe konumundaki Çubuk’ta faaliyetlerini sürdüren Derneğin Başkanı Zeki Avan tarafından yapılan yazılı açıklamada acılı ailelerin yayında olduğu bildirilerek özetle şu ifadelere yer verildi: “Evlat acısı çeken anne ve babaların feryatlarını görüp çok üzülmenin yanında çok geç kalmış bir feryat olarak görüyoruz. Şunu özellikte belirtelim. Hiçbir anne ve babamız, özellikle de canı yanmış olan ve devamlı evlat acısını ömür boyu çeken, hatıraları gözünün önünden hiç gitmeyen, gözyaşları hiç dinmeyen, şehit anne ve babalarımız başkasının evlat acısını çekmesini kesinlikle istemezler. Hiçbir annenin evladının burnunun dahi kanamasını istemezler. Devamlı evlat yolunu beklemesini istemezler. Evlat, eş, kardeş ve baba acısını çekenler bilir. Bedenin bir parçasını kaybeden gazilerimizde acının ne demek olduğunu iyi bilirler” 

“ARACI OLAN HAİNLERE HADLERİ BİLDİRİLMELİ” 

“Eğer ki pişman olup, tekrar dağa çıkmayıp, terör örgütlerine destek verilmeyecek ise önce; kendisine, ailesine, milletine ve devletine hayırlı birer evlat olacaklar ise bizler de bu hareketi canı gönülden destekliyoruz. Bu hareketin hayırla sonuçlanmasına dua ediyoruz. Samimi ve art niyetli olmayanlara Allah yardım etsin. Art niyetli olanlara da Allah fırsat vermesin. Terör örgütü bir vatandaşlarımızın çocuklarını kaçırıyor, birileri de aracı oluyorsa, devlet bu vatan hainlerine haddini bildirmelidir.  Vatan hainleri ve destek verenler yargı önünde hesap verip çok ağır cezalara çarptırılmalıdır.” 

YUSUF SAĞLAM/ İLKSAYFA- 

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.