Enes Duruay: 'Biz çocuk değiliz'

Enes Duruay: 'Biz çocuk değiliz'

CHP'nin '18 yaşında da milletvekili olur mu?' eleştirisine tepki göstererek 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olan 18 yaşındaki İ. Enes Duruay, "Biz çocuk değiliz" diyerek tepki koydu.

AK Parti Ankara 1. bölgeden milletvekili aday adayı olan 18 yaşındaki lise öğrencisi İbrahim Enes Duruay, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. 10 parmağında 10 marifet olan Duruay, iki ana sebepten ötürü Meclis'e girmek istediğini belirterek, "Türkiye'de nüfusumuzun üçte birini gençler meydana getiriyor. Meclis'te gençleri en iyi şekilde temsil edebileceğimi ve sorunlarına çözüm üretebileceğimi inanıyorum. Beni bu yola yönlendiren ikinci ve en önemli sebep ise Muhalefetin geçmişte '18 yaşındaki çocuktan milletvekili mi olur? şeklindeki yanlış söylemi oldu. Ben sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere olan güvenini boşa çıkarmayarak muhalefete 18 yaşında da milletvekili olabileceğini, hatta gençlerin bu işi onların pek çok vekilinden daha iyi yapabileceğini göstermek için bu yola çıktım" dedi. 

AK PARTİ'NİN GENÇLER İÇİN YAPTIĞI HİZMETLER ORTADA

AK Parti'den aday adaylığınızı koymanızın bir nedeni var mı?  Başka bir parti değil de neden AK Parti? 
2002'den bu yana Ak Parti'nin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı yatırımlar ve hizmetler ortada. Gençliğe en büyük önemi AK Parti veriyor. Bizim için yaptıkları icraatlar da ortada. AK Parti, gençler için büyük bir şans. 

SİYASİ GÖRÜŞÜ FARKLI OLANLAR BİLE DESTEKLİYOR

Aday adaylığınız karşısında nasıl tepkilerle karşılaşıyorsunuz?
Ak Parti'deki siyasileri gezdiğimiz ilçe başkanlarının tepkileri çok olumluydu, sağ olsunlar hepsi desteklerini esirgemediler. Vatandaşlarımızdan gelen tepkiler bazı önyargılıları saymazsak çok güzel. Özellikle gençler akranlarının aday adayı olmasından memnun. Hatta farklı siyasi görüşlerden gençler bile aday olmam halinde destekleyeceklerini söylediler. Sosyal medyadan da güzel tepkiler aldım.

GENÇLERE GÜVENELİM VE GENÇLERİ DESTEKLEYELİM 

Seçilme yaşının 18'e düşürülmesini nasıl buluyorsunuz?
Sayın Cumhurbaşkanımız bütün olumsuz tepkileri göze alarak seçilme yaşını 18'e düşürerek gençlerin yolunu açtı. Öncelikle Reis-i Cumhurumuza teşekkür ederim. Benim milletimizden bir  isteğim var: Önyargılarımızı bir kenara bırakalım. Gençlere güvenelim ve onları bu konuda destekleyelim. Gençlere güvenmeyen bir millet,  geleceğe güvenemez.

MECLİS'TE ÇOK SAYIDA GENÇ YER ALACAK

AK Parti listelerinden aday gösterileceğinize inanıyor musunuz?
Teşkilatlarımızda çok etkin ve yetkin gençlerimiz var. Ben olmasam da muhakkak çok sayıda genç arkadaşımız aday gösterilecek ve Meclis'te yer alacak. Ancak listeye girme şansımın olduğunu düşünüyorum.

AK PARTİ'DE YILLARDIR GÖREV ALIYOR

AK Parti ailesinin ne zamandır içerisindesiniz?  Parti teşkilatları içerisinde bir göreviniz var mı?
Liseye başladığım yıl 2014'te Çankaya İlçe Teşkilatı'nın Lise Komisyonu'na katılarak Ak Parti ailesine dahil oldum. 18 yaşıma girince de resmi üyeliğimi yaptım. Şu an Gölbaşı İlçe Gençlik Kolları'nda yönetim kurulu üyesiyim.

NÜFUSUN ÜÇTE BİRİNİ GENÇLER OLUŞTURUYOR 

Genç yaşınızda milletvekili olmaya sizi iten sebepler nedir?
İki ana sebepten bahsedebilirim. İlk olarak nüfusumuzun üçte birini meydana getiren gençleri Meclis'te temsil edebileceğimi ve sorunlarına çözüm üretebileceğimi düşündüğüm için aday adayı oldum. Beni aday adaylığına yönlendiren ikinci sebep de muhalefetin '18 yaşındaki çocuktan vekil mi olur?' söylemi oldu. Ben sayın Cumhurbaşkanımızın gençlere olan güvenini boşa çıkarmayarak muhalefete 18 yaşında da milletvekili olabileceğini, hatta gençlerin bu işi onların pek çok vekilinden daha iyi yapabileceğini göstermek için bu yola çıktım.

EĞİTİM, İSTİHDAM VE EVLİLİK PROJELERİ...

Milletvekili olursanız yapmayı düşündüğünüz projeleriniz var mı?
Birkaç yıldır üzerine düşündüğüm ve yapmak istediğim çok sayıda proje var. Nasip olur da seçilirsem zamanı geldikçe bu projeleri hayata geçirmek için çalışacağım. Özellikle  gençlerimiz için eğitim, istihdam, evlilik gibi meseleler üzerine projeler gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Başarı, azim ve nasip bir araya gelince ortaya çıkar. Gençleri temsil etmek için azimle çalışmaya devam edeceğim. Nasipte de varsa başarıya ulaşmamın önünde bir engel yok.

KUDÜS DAVASINI GENÇ YAŞTA DERT EDİNDİ...

Katil İsrail'in işgali altından olan Kudüs ile ilgili kitap ve belgesel çalışmalarınız var? Kudüs ile ilgili düşüncüleriniz ve çalışmalarınız ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
Kudüs, bütün insanlığın ortak derdi. Maalesef 21. Yüzyılda dünyanın gözü önünde işgalci güçler tarafından hem Hıristiyanlara hem de Müslümanlara zulüm ediliyor. Filistin halkı sistematik bir soykırım ve devlet düzeninde bir zulüm mekanizması ile iç içe yaşıyor. Biz mazlumların umudu olan bir ülkeyiz, bu umutları boşa çıkarmamalı ve Kudüs, Arakan, Suriye, Afrika gibi farklı coğrafyalara her manada destek olmalı, onlara sahip çıkmalıyız. Öyle zannediyorum ki desteğin ilk aşaması öğrenmek ve öğretmektir. Ben de bu niyetle yola çıktım. Kudüs'e gittim. Yeri geldi bu niyet kalemle buluştu kitap oldu, yeri geldi kamera ile buluştu belgesel oldu.  Şam'dan Kudüs'e, Kudüs Yolcusu, Dersimiz Kudüs adlı kitaplarım ve Kudüs'teki dramı anlatan belgesellerim var. 

İBRAHİM ENES DURUAY KİMDİR?

1999 yılında Ankara'da doğdu. Gölbaşı'nda lise 4. sınıf öğrencisi olan İbrahim Enes Duruay, toplam 6 kitabı ve birçok belgesel çalışması bulunuyor.   Ulusal dergi ve gazetelerde çeşitli yazı ve makaleleri çıkan Duruay, İngilizce yayın yapan World’s Paper e-dergisi ile Bi'Potre dergisinde de görev alıyor. Türkiye'de  faaliyet halindeki ilk ve tek çocuk derneği Hempa’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.