'Engel'li geçit

'Engel'li geçit

Ayaş Yolu Başer Ford önünde bulunan üst geçit yol genişletme çalışmaları kapsamında kaldırılmıştı. Ancak yerine yapılan yaya geçidi, orta refüj kaldırıp yarım halde bırakılınca vatandaşlara adeta engele dönüştü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin yoğun olduğu Ankara Ayaş Yolu’nda yol genişletme çalışmalarının bir bölümü olan Yunus Emre Mahallesi kavşağında çalışmalara ara verildi. Bu noktada geçtiğimiz ay başlayan çalışmalarda kısa sürede hızlı bir ilerleme kaydedilmesine karşın yaklaşık 20 günü geçkin süredir çalışma yapılmıyor. Ayrıca çalışmalar kapsamında Ayaş Yolu Başer Ford önünde bulunan üst geçidin kaldırılmasından sonra yerine gelişi güzel yapılan yaya geçidi vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Orta refüjün betonlarının kaldırılıp öylece bırakılmasıyla oluşan geçit yağmur yağınca çamurdan engele dönüşüyor. 

20 GÜNDÜR ÇALIŞMALAR DURDU

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Kasım ayında Yenitkent’ten başlayarak tüm Ayaş Yolu üzerinde yol genişletme çalışmaları başlamıştı. 3+3 toplam 6 şeride çıkacak yolların çalışması Sincan Organize Sanayi Kavşağı’ndan başlayarak peyderpey tüm Ayaş Yolu üzerinde giderek devam etti. Geçtiğimiz aylarda da bu çalışmaların bir bölümü olan Yunus Emre Mahallesi kavşağında çalışmalar başladı ve kısa sürede hızlı bir ilerleme kaydedildi. Ancak bu ilerlemeye karşın yaklaşık 20 gündür çalışmalara ara verildi. Çalışmaların başlamasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten ancak çalışmaların durmasına anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, “Yolun genişlemesi büyük bir ihtiyaçtı kısa sürede birçok iş yapıldı. Fakat şuan çalışmalar durdu. Umarız çok kısa sürede tekrar başlar trafiğimizi büyük ölçüde rahatlatır” dedi. Öte yandan bölgede bulunan kavşağın bir bölümünün de çalışma halinde olması sürücülere zor anlar yaşatıyor. 

engelli-2.jpgYAYA GEÇİDİ ENGELE DÖNÜŞTÜ

Yol genişletme çalışmaları kapsamında Ayaş Yolu Başer Ford önünde bulunan üst geçit de kaldırılmıştı. Ancak yerine yapılan yaya geçidi orta refüj betonları kaldırılıp öylece bırakılınca yayalara yol ortasında bir engele dönüştü.

Yağmur yağınca tamamen çamura gömülen yerden geçmek için vatandaşlar uğraş verirken özellikle engelli ve yaşlılar için geçit büyük zorluk doğuruyor. Mahalle sakinleri, “Böyle yaya geçidi olmaz ışıklar yapıldı ama buradan geçmek dert. Çoğu kişi başka yerden geçiyor arabaların önüne çıkıyor. Çamurdan, taştan, betondan geçilmiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri buradaki sorunu hemen gidermelidir. Ayrıca araçların durması için yanan kırmızı ışık süresi bu yoldan geçmeye yetmiyor” ifadelerinde bulundu. 

ERKAL ERDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.