Engin Şahin 2023 yılında hedefimiz 50 milyon turist

Engin Şahin 2023 yılında hedefimiz 50 milyon turist

TÜRSAB BYK Başkanı Engin Şahin Ankaralı acente sahipleri ile Cernmodern’de verilen akşam yemeğinde bir araya geldi. Şahin “2023 yılında hedefimiz 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir” dedi.

Türkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu(BYK) Başkanı Engin Şahin Ankaralı acente sahipleri ile Cernmodern’de ki yemekte bir araya geldi. Bu hafta sonu İstanbul’da yapılacak seçimlerde TÜRSAB Yönetim Kurulu üyeliğine aday olduğunu duyuran Şahin, acente sahiplerinin sıkıntılarını dinleyerek destek istedi. Ayrıca gazetemize turizmin son yıllardaki durumu da değerlendiren Şahin, 2023’de turizm hedeflerinin 50 milyon turist 50 milyon dolar gelir diye belirtti. 

MAĞDURiYETİ GİDERECEĞİZ

dsc_0752.jpg

Başkan Engin Şahin yaşanan sıkıntıları bildiğini ve çözüm için çalışacaklarını belirtirken hali hazırdaki havayolu şirketleri ile acentaların arasındaki bilet fiyatları sıkıntısı hakkında da şöyle konuştu: 
“Acentaların çoğu ilk başta uçak bileti satar. Fakat son 7-8 yıldır havayolları şirketiyle bilet fiyatları konusunda sıkıntımız var. Eskiden acenta ve havayolu şirketlerinde fiyatlar birdi, şimdi havayolları bizden daha ucuza bilet satıyor.  Servis bedelini biz 15 TL alırken onlar internet ve çağrı merkezlerinde 5 TL alıyorlar. Bu durum en uygun bilette böyle fiyat arttıkça fark artıyor. Bu konuyla ilgili görüşmeler devam ediyor. Bu konuyu da yönetim kuruluna gelirsek çözeceğimize inanıyorum.” 

2023 HEDEFİMİZ… 

Turizmin önceki yıllarda büyük yaralar aldığını ancak 2017 yılından itibaren tekrar eski günlerine dönmeye başladığını söyleyen Şahin, “Bizim için kritik olan dış turizmdir yani dışarıdan gelen turist ve bıraktıkları paradır. 2015-16’da turizm sektörü ciddi bir kan kaybı yaşadı. 2017 yılında bunu toparladık Rusya’ ile olan ticareti 500Bin kişilerden 4 milyon 500 bin olmak üzere eskiden daha fazla noktalara getirdik. 2018 için de hedeflerimiz yine önceki senelerde yaşadığımız Avrupalı turist kaybını bunu artırmaya yönelik olacak.  2017’de iyiydik bu yıl daha iyisini bekliyoruz. 2014 yılı Türkiye’nin rekor yılıydı 43 milyona yakın turist 34 milyar dolara yakın da gelir ette etmiştik. Bizim 2023 hedefimiz var ve buda 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir şeklinde. Bizde çalışmalarımızı bunu sağlamak amacıyla yürütüyoruz” diye konuştu. 

KONGRE TURİZMİNİN YERİ ANKARA

Ankara’nın da turizmini değerlendiren Engin Şahin şu bilgilere yer verdi:

“Ankara’da turizm dediğimizde giden yolcu gelen yolcu olarak ayırırsak Ankara giden yolcu potansiyeline sahiptir. Akdeniz için deniz satarsınız İstanbul için tarih satarsınız Karadeniz’de doğa satarsınız fakat Ankara için bunu yapamıyorsunuz. Burada olacak turizm kongre turizmidir. Şuan bir tane büyük kongre merkezi var fakat buda yeterli gelmiyor. Yeni bir kongre merkezi için konuşuluyor Belediye, Ticaret Odası görüşmelere devam ediyor bizde bu işin içerisine dâhil olduk neresi olacağı konusunda görüşülüyor şuanda. 

HAC VE UMRE ANKARA’DA YOĞUNDUR

Başkentten giden yolcuların gezi tercihleri ile ilgili de bilgi veren Şahin, “Ankara’da giden yolcu dediğimizde ikiye ayırabiliriz hafta sonu yolcuları vardır. Beypazarı, Nallıhan, Ayaş ve çevre iller Bolu, Nevşehir gibi. Diğer büyük tatillerde genelde Karadeniz turu, Doğu ve Güneydoğu kültür turu ya da yurt dışı turlar alınır. Ayrıca Ankara ve çevre ilçeleri hac ve umre de gidişinde de yoğundur.” dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.