Erdoğan'dan sert sözler: Derdimiz insan

Erdoğan'dan sert sözler: Derdimiz insan

Erdoğan, "Türkiye kendi güvenliğini ve huzurunu sağlamakla kalmıyor, uluslararası toplumun vicdan borcunu ödüyor. Birileri petrol paylaşımının içinde, acaba ne kadar daha petrol çıkartırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda konuştu. Erdoğan, "Türkiye kendi güvenliğini ve huzurunu sağlamakla kalmıyor, uluslararası toplumun vicdan borcunu ödüyor. Sığınmacı meselesi, pek çok ülkenin başını öne eğecek utanç tablosuyla doluyken bizim başımız diktir. Birileri petrol paylaşımının içinde, acaba ne kadar daha petrol çıkartırız. Bizim önümüze de getirdiler, derdimiz petrol değil dedik. Derdimiz insan" dedi

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle

İnsanın sesine kulak vermeyen devletler çok büyük acılar ve yıkımlarla karşılaşabiliyor. Bölgemizde bu vahim hataya düşen pek çok devlet ve yönetim var. Türkiye’nin farkı devlet ile millet arasındaki güçlü bağa sıkı sıkıya sahip çıkmasıdır. Bu sebeple dimdik ayakta kalmayı ve gücümüzü sürekli arttırmayı başardık.İnsan merkezli olmayan her yapının yıkılmaya mahkum olduğunu unutmuyoruz.

BÖYLE BİR DUYARSIZLIĞA İZİN VEREMEYİZ

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yolunun açılmasından CİMER ve belediyelerde faaliyet yürüten birimlere kadar pek çok uygulama var. TBMM bünyesinde kamu denetçiliği kurumu da bu anlayışın bir ürünüdür. Gelişen teknoloji ve iletişim imkanları da sesleri her seviyede duyurabilmeyi imkan sağlıyor. Her fırsatta şehir ziyaretleri ve vatandaşlarımızla bir araya geldiğimiz programlarda halkla doğrudan teması güçlü bir Cumhurbaşkanı olarak böyle bir duyarsızlığa biz izin veremeyiz. 

KÖKLÜ REFORMLARLA GEÇMİŞTEKİ HATALARI GİDERDİK

Türkiye olarak son dönemde köklü reformlarla geçmişte yapılan hataları giderdik.Kamu imkanlarını belirli güç odaklarının tekelinden çıkarıp milletimizin emrine verdikçe içeride ve dışarıda çok güçlü adımlarla yolumuza devam etmeye başladık. Önümüzdeki dönemde de bu adımları atmayı sürdüreceğiz. 2053 ve 2071 vizyonlarımızın en önemli vizyonlarından bir tanesi de işte bu sağlam altyapı olacaktır. 

NASIL SÜRATLE DESPOTLAŞTIKLARINI GÖRÜYORUZ

Yaptıkları sorgulanmayan devlet yönetimi artık geride kalmıştır. Bunun yerine hukuka, insan haklarına dayalı, şeffaf ve güvenilir devlet yönetimi genel kabul haline gelmiştir. Güvenlik sorunlarını çözmüş refah düzeyini yükseltmiş bir ülke çok yüksek standartlar ortaya koyabilir. İnsan haklarında en ileri gözüken bazı ülkelerin nasıl süratle despotlaşabildiklerini görüyoruz. 70 yıllık çok partili demokrasi tecrübemiz var. Hukuk külliyatımızda bireyi önceleyen bir birikime sahibiz.

HAYIR SİZ BİR NUMARA DEĞİLSİNİZ

Türkiye şu anda 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan bir ülkedir. AB bize şu ana kadar STK’lar vasıtasıyla 3 milyar avro destek sağlamıştır. Dünyanın en güçlüler çıkıp ne diyor biz bir numarayız diyor hayır siz bir numara değilsiniz. Dünyada mültecilere en büyük desteği veren ülke Türkiye’dir. Bu OECD rakamları da söylüyor, ben demiyorum.

ASLA AMA ASLA TESLİM ETMEYİZ

Ekonomisi ve yönetim sistemi bizden çok daha ileri olan gelişmiş ülkeler kapılarını sığınmacılara kapattı. Biz ise kapatmadık, açık tuttuk. Biz o kesici tel örgülerden geçmeye kalkan o kadınları, erkekleri, çocukları gördükçe ciğerlerimiz parçalanıyor. Bizdeki ana muhalefet de 'Geri göndereceğiz' diyor. Biz asla ama asla bu insanları varil bombalarına teslim edemeyiz. Türkiye'nin ana muhalefeti eder. 

BİZİM ÖNCELİĞİMİZ PETROL DEĞİL İNSAN

Biz insanı seviyoruz onun için bir ayrıma girmeyiz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeyip terör örgütlerinin inlerine girip onları yerle bir ediyoruz. Türkiye bu çabaları ile tüm uluslararası toplumun vicdan borcunu da ödüyor. Bizim bu konuda hamdolsun hep başımız dik alnımız açık olmuştur.Aynı şekilde birileri petrol paylaşımının içindeler. Bizim önümüze de bunu getirdiler, bizim derdimiz bu değil dedik; bizim önceliğimiz petrol değil insan, ‘bu insanları kurtarmak’ dedik. Petrol veya siyasi çıkar için terör örgütleri ile kol kola girmekten çekinmeyen devletler varken bizim onurlu duruşumuz sürüyor.

SIRÇA KÖŞKLERİ BAŞLARINA YIKILDIĞINDA GÖRECEKLER

Kendi güvenliğimizi sağlamak için meşru adımlar için yaptırım tehditlerimize maruz kalmamızdır. Gelecek nesiller bugünleri değerlendirirken, hak ettikleri yere yerleştirecektir. İyi yönetimi tüm insanlık için isteyelim. Bugün inşa ettikleri duvarlar gerisinde umarsızca özgürlük ve refah tiyatrosu oynayanlar sırça köşkleri başlarına indiklerinde neler yaşandığını anlayacaklardır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.