Erhan Usta MHP'den son aidatını istedi

Erhan Usta MHP'den son aidatını istedi

Samsun Milletvekili Erhan Usta, seçim öncesi Cumhur İttifakı'na karşı açıklamalarından ötürü ihraç edildiği MHP'den bakın ne istedi.

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, seçim öncesi Cumhur İttifakı'na karşı açıklamalarından ötürü ihraç edildiği MHP'den bakın ne istedi.  

Edinilen bilgiye göre, MHP TBMM Grubu, 27. Dönem'in başında aldığı grup kararıyla, diğer partilerde de yapılanın benzeri şekilde milletvekillerinin üç aylık maaşlarından aidat kesmeye başladı. MHP, bu miktarı her üç ay için 1000 lira olarak belirledi.

Bu uygulama halen sürerken, eski MHP Samsun Milletvekili ve Grup Başkanvekili Erhan Usta, hakkında yürütülen disiplin soruşturması kapsamında 16 Ocak'ta MHP'den ihraç edildi.

Usta, geçtiğimiz günlerde maaşından kesilen son aidatı geri almak için harekete geçti. Danışmanları aracılığıyla MHP TBMM Grubuna haber gönderen Usta, ocak ayında kesilen 1000 lira aidatın iade edilmesini istedi.

MHP Grubunun, talebin kendilerine ulaşmasının ardından, 1000 lirayı Usta'nın hesabına geri yatırdığı öğrenildi.

Usta, "Cumhur İttifakı'nın varlığı ve devamını zedeleyici beyan ve açıklamaları" nedeniyle parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiş ve alınan kararla partiden ihraç edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.