Eryaman'a çok amacı spor kompleksi geliyor

Eryaman'a çok amacı spor kompleksi geliyor

Etimesgut Belediyesi, Eryaman Tunahan Mahallesi'ne çok amaçlı bir spor kompleksi inşa ediyor.

Etimesgut Belediyesi, Eryaman Tunahan Mahallesi'ne çok amaçlı bir spor kompleksi inşa ediyor.


Kompleks, Etimesgut Belediyesi tarafından daha önce inşa edilerek hizmete açılan Bülent Ecevit Parkı ile 17 Şubat Şehitleri Hatıra Ormanı arasında kalan yaklaşık 35 bin metrekare alan üzerine kuruluyor.


Çağdaş spor kompleksi, açık ve kapalı birçok spor donatısını bir arada bulunduruyor.

KAPALI SPOR SALONU


Komplekste basketbol, voleybol ve hentbol maçları için seyirci tribünlerinin de yer aldığı kapalı spor salonu yer alıyor. Tesis tamamlandığında kapalı spor salonu, spor okullarına 4 mevsim ev sahipliği yapacak. Geleceğin sporcuları bu tesiste yetişecek.


HALI SAHA VE AÇIK SPOR ALANLARI


Tesiste, suni çimle kaplı modern bir halı saha, tenis kortu, açık basketbol sahaları da yer alıyor. Koşu yolu ve fitness setlerinin de hizmet vereceği spor kompleksinde ağaçlandırma çalışmaları da yapılıyor. Aydınlatma sistemleriyle gece de spor yapma imkanı sunacak tesisin yakında hizmete açılması planlanıyor.


'YAKINDA AÇIYORUZ'


Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçenin her tarafına parklar, hatıra ormanları ve spor tesisleri yaptıklarını ifade ederek, "Tunahan Mahallemize de güzel bir tesis yapıyoruz. Aynı mahallemizde daha önce 12 bin metrekrelik Bülent Ecevit Parkımız ile 106 bin metrekarelik 17 Şubat Şehitleri Hatıra Ormanımızı kurmuştuk. Bu kompleksimizi iki yeşil alanımız arasında kalan yaklaşık 35 bin metrekarelik alanda inşa ediyoruz. Parkımız, spor kompleksimiz ve hatıra ormanımızla birlikte yaklaşık 153 bin metrekarelik kesintisiz bir yeşil hat oluşturuyoruz. Spor kompleksini büyük ölçüde tamamladık. Hizmete açtığımızda, bölgemiz, içerisinde kapalı spor salonu, açık basketbol sahası, tenis kortu, koşu yolları, fitness setleri, halı saha, dinlenme alanları gibi birçok donatıya kavuşacaktır. Tesisimiz, çağdaş ilçemizin değerine değer katacak, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini daha da artıracaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.