Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde saldırı: Saldırgan Volkan Bayar kimdir

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde saldırı: Saldırgan Volkan Bayar kimdir

Son dakika... Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde, Volkan Bayar adlı bir öğretim görevlisi silahlı saldırı sonucu aralarında Dekan Yardımcısı'nın da olduğu 4 öğretim görevlisini öldürdü. Saldırgan Volkan Bayar kimdir?

Volkan Bayar'ın ön ifadesi ortaya çıktı

Silahlı saldırıda yaşamını yitirenler törenle uğurlanacak  

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ( ESOGÜ ) Eğitim Fakültesi'nde, bir öğretim görevlisinin silahlı saldırı sonucu 4 öğretim görevlisinin hayatını kaybettiği, şüphelinin adının Doğukan B. adlı araştırma görevlisi olduğu bildirildi.

Ardından gelen haberlerde saldırganın asıl adının Doğukan Bayer olduğu ifade edildi. Sonraları ise saldırganın adının Volkan Bayar olduğu ve fakültede araştırma görevlisi olduğu netleşti. 

saldırgan Volkan Bayar kimdir?

Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde bir araştırma görevlisi; dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, öğretim üyesi ve okutmanı öldürdü. 

Saldırganın bir araştırma görevlisi olduğu ve silahıyla birlikte teslim olduğu bildiriliyor.

Saldırganın adının Volkan Bayar olduğu, belinde silahla geldiği, olayın planlı ve hedef gözetilerek gerçekleştiği açıklandı.

Saldırgan, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Saldırının nedeni henüz belirlenemezken, büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerlerindeki şoku uzun süre atamadı.

Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Volkan Bayar, henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü, 3 kişiyi yaraladı.

Saldırganın kendisinin teslim olduğu ifade ediliyor.

Saldırgan Volkan Bayar'ın Osmangazi Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olduğu, bu göreve Tokat'taki üniversiteden geldiği açıklandı. 

Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen, Eğitim Fakültesindeki silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 4 olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Gönen, yaptığı açıklamada, "Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Fatih Bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip ekmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 ölümüz var. Başımı sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun” dedi.

val.jpg

REKTÖR: SALDIRGAN HAKKINDA SORUŞTURMA VARDI

Saldırgan Volkan Bayar'la ilgili çok çarpıcı bilgiler geliyor. 

Rektör Gönen, saldırgan Volkan Bayar hakkında devam eden bir soruşturma olduğunu, saldırının bu nedenle yaşanmış olabileceğini söyledi.

Rektör Gönen, saldırgan Doğukan Bayar'ın fakültede kimi isimleri "FETÖ'cülükle itham ettiğini, bu konuda bir davada tanıklık yaptığını" söyledi.

Saldırgan Bayar hakkında da "fetöcü" iddiaları geliyor. 

Saldırgan Volkan Bayar'ın fakültede "şu şu isimler fetöcü" diye açıklamaları olduğu, suçladığı kimi isimlerin haklarında herhangi bir işlem olmayan kişiler olduğu, bu nedenle fakülte öğretim üyeleriyle aralarında husumet oluştuğu iddia ediliyor. 

volkan-bayer.jpg

Saldırgan Volkan Bayer'in haklarında "fetö'cüdür" dediği kişilerin şikayetleri üzerine hakkında soruşturma başlatıldığı, soruşturmanın henüz sonuçlanmadığı ve devam ettiği açıklandı. 

Doğukan Bayer'in suçladığı öğretim üyelerinin de "aslında Doğukan Bayer'in kendisi kripto FETÖ'cüdür" iddiasında bulundukları belirtiliyor.

Saldırgan Volkan Bayer'in fetöcülükle suçladığı kimi öğretim üyelerinin yargılanıp beraat ettikleri, saldırganın buna rağmen suçlamalarını sürdürdüğü iddiaları geliyor.

Bir öğretim üyesi ekranda canlı yayında "Saldırgan Doğukan Bayer başkalarına iftira atan bir FETÖ'cüydü" iddiasında bulundu. 

SALDIRGANIN HEDEFİNDEKİ DEKAN'DAN

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA

Saldırgan Doğukan Bayer'in asıl hedefinde Eğitim Fakültesi Dekanı Cemil Yücel olduğu belirtiliyor. Dekan Yücel'in tesadüfen odasında olmadığı ifade ediliyor. 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Cemil Yücel, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Arkadaşlar ben iyiyim" dedi.

Dekan Yücel, saldırgan Doğukan Bayer'le ilgili ise "Saldırgan Volkan Bayer isimli araştırma görevlisi. Akli dengesi yerinde değil, pek çok kişiyi şikayet eden bir insan. Önce benim odama geliyor, beni bulamayınca diğer odalara giriyor. 4 arkadaşımızın görev başında şehit düştüğünü öğrendik. Okula henüz ulaşamadım, bir program için dışarıdaydım. Ancak korkulan bir insandı" iddialarında bulundu. 

Gazeteilksayfa.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.