Esnaf Uğur Ayyıldız, "öncelik dürüstlük"

Esnaf Uğur Ayyıldız, "öncelik dürüstlük"

30 yıldır Başkent oto Sanayi’nde esnaflık yapan kilitçi uğur Ayyıldız, “iş ahlakı ve müşteriye karşı dürüstlük bizde her şeyden önce gelir. Burada her zaman para geçmez” diyor.

Ankara’da 58 yıldır hizmet veren Yücel Anahtar’dan Uğur Ayyıldız Başkent Oto Sanayi’nde piyasanın durumunu gazetemize değerlendi. İşlerin sanayide genellikle dalgalı olduğunu belirten Ayyıldız, son günlerde artan yağışların da işleri olumsuz etkilediğinden bahsetti. Ayrıca kur artışının da fiyatlarda etkili olduğuna dikkat çeken Ayyıldız, “Geçen seneye göre yüzde 20 bir fiyat artışımız oldu” dedi. Vatandaşa da birde uyarıda bulunan Ayyıldız, “Tercihiniz köklü firmalardan olsun anahtar en önemli eşyamızdır güvende olması gerekir” dedi. 

“YAĞIŞLI HAVALARDA SANAYİDE İŞLER DÜŞER”

Son günlerde artan yağışların sanayide işleri kötü yönde etkilediğine değinen Ayyıldız, “Sanayide işlerimiz değişkendir bizim. Bu aralar yağış var tabi o olunca el ayak buradan çekiliyor. Sanayi de bir alt yapı sorunumuz var. Güneşli havalarda genel olarak iyi işlerimiz. Ramazan boyunca durgunluk vardı zaman zaman doluluk yaşandı. Bayram öncesi biraz hareketlendi 2-3 gün kala insanlarda bayram telaşı oldu o da bize yaradı. Şu aralar ise Ankara boşalmaya başladı birde seçim sonrası tatile kaçar herkes. Esnafın durumu biraz zor geçer pek kimse kalmaz buralarda. Biz biliyoruz ama bunu haliyle düşüş olacak. Bayram, seçim, yılsonu derken esnafın çoğu zamanı beklentiyle geçer. Tabi her dönemin bir dalgalanması oluyor. Bunların hepsi bizim için bir etken. Allah herkese hayırlı kazançlar versin ”diye konuştu.  

“GEÇEN SENEYE GÖRE YÜZDE 20 ARTIŞ OLDU” 

Giderek yükselen kurun sektörlerinde fiyat artışına neden olduğundan bahseden Ayyıldız, eski çalışma sistemleri olan stoklu dönemin şuan çok zor olduğunu söyledi. Konuşmasına şöyle devam eden Ayyıldız:
“Fiyatlarımız artış gösterdi. Bizim mallarımız hep yurt dışından gelir kurdaki yükseliş bize de yansıdı. Eskiden bir kumanda kutusunda 30 tane alabiliyorduk şimdi ancak 10 tane alabiliyoruz. Ya da sattıkça sipariş veriyoruz. Eskiden biz stoklu çalışabiliyorduk fakat şuan lazım oldukça sipariş edebiliyoruz. Stoklu çalışmak artık biraz mucize oldu. Ortalama geçen seneye göre bir işimiz yüzde 20 artış fiyat artışı oldu. Malzeme pahalı hale geldi. Birde şuan kiminle konuşsak dolar arttı fiyat yükseldi cevabını alıyoruz” 

ALARM MİADINI DOLDURDU

Eskiden duyduğumuz alarm seslerini artık neden duymuyoruz? sorumuz üzerine Ayyıldız şu cevabı verdi: 
“Eski arabaların piyasadan çekilmesiyle sesli alarm sistemlerin artık kalmadı. Sektör kendini sürekli yeniler şuan çıkan araçlar hep yeni olduğu için artık alarm işi bitti gibi diyebiliriz. Hemen hemen her araçta yüksek güvenlik sistemli anahtarlar var. Alarm diye bildiğimiz hepimizin sokaklarda eskiden sesini duyduğu o sistem artık miadını doldurdu. Çok nadir geliyor artık eski arabalar oluyor”


“30 YILDIR PİYASADAYIM”

Anahtar yapma konusunda seçici ve dikkatli olduklarını belirten Ayyıldız, “1988 yılından beri bu meslekteyim. Artık insan sarrafı olduk diyebilirim. Gözümüzle mutlaka gelenleri bir tabiri caizse süzeriz. Her şey para değildir. İş ahlakı ve müşteriye karşı dürüstlük her şeyden önce gelir. En başta güven olmalıdır.
Bizim dükkânımızda 18 yaşı altına kesinlikle anahtar yapmayız. Bu bizim en baş kıstasımızdır. Vatandaşa da şunu öneriyorum ise bilindik köklü firmalara gitmenizde fayda var.  Biz 58 yıldır anahtar sektöründe faaliyet vermekteyiz bende çırak olarak bu dükkânda yetiştim ustalığa geldim.” ifadelerine yer verdi.  

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.