Esnaftan kâr fedakârlığı

Esnaftan kâr fedakârlığı

Mamak’ta 20 yıldır kerestecilik yapan Mehmet Fil, keresteye zam gelmesine rağmen halen eski fiyattan satış yaptığını belirterek, “Vatanın bekası için gerekirse sıfır kârla ürün satarız” dedi.

20 yıldır Mamak Lalahan’da kerestecilik yapan Mehmet Fil fırsatçıların ülkeye zarar verdiğini belirterek, vatanın bekası için gerekirse hiç kâr yapmadan ürün satabileceklerini söyledi. Esnaf olarak birlik ve beraberlik içinde olmak gerektiğini belirten Fil, “Vatanını seven her işletmeci yerli malı satmaya gayret etmeli. Birlik ve beraberlik içinde olmalı ve fırsatçılara müsaade etmemeli” dedi.

“FIRSATÇILAR ÜLKEYE ZARAR VERİYOR”

Mamak Lalahan’da kerestecilik yapan Mehmet Fil yaklaşık 20 yıldır kerestecilik yaptığını belirterek artan fiyatlara rağmen keresteye zam yapmadığını belirtti. Fil piyasadaki fırsatçıları da sert sözlerle eleştirerek şu ifadeleri kullandı, “20 yıldır bu işteyim. Kereste şu an ki piyasası bizde 600 lira. Ben elimde malzeme olduğu için hiç zam yapmadım. Birçok fırsatçı zam yaptı. Bununla da kalmadılar vatandaşları dolar almaya yönlendiriyorlar. Fırsatçılar bu ülkeye zarar verdiklerinin farkında değiller. Ülkeye verilen zararla aslında kendilerine zarar veriyorlar bunun farkına varmalılar. Bir an önce fırsatçılıktan vazgeçmeliler.”

“GEREKİRSE HİÇ KAZANMAYIZ”

Kavak keresteyi 600 liraya sattığını ve bundan sadece 50 lira kazandığını söyleyen Fil, “Elimdeki malzemeyi aldığım zamanki piyasa koşullarına göre satıyorum. Çok cüzi bir miktar kazanıyorum. Gerekirse hiç kazanmayız ama fırsatçılık yapmayız. Yapanlara da müsaade etmeyiz. Devlet de müsaade etmesin” dedi.

“YERLİ MALINA ÖNEM VERMELİYİZ”

Fil, vatanı seven her işletmecinin ise yerli malı satmaya gayret etmesi gerektiğini söyleyerek, “Eğer vatanını seviyorsan dolar bazlı ürün almayacaksın. Bu vatana zarar veren her şeyden uzak duracaksınız. Para dahi kazansanız fırsatçılık yapmayacaksınız. Ülkenin geçtiği şu zorlu süreçte fırsatçılık yaparak her ürüne zam yapanlar vatan hainidir, millet hainidir” diye konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİK ÖNEMLİ”

İşletmeci olarak sürekli çalışmak gerektiğini söyleyen Fil, ülkenin kalkınması için tüm esnafın birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini belirtti. Fil, “Birlik içinde bu zorlu süreci aşacağımıza inanıyorum. Vatan için biz tüm fedakârlığa razıyız. Bizde her şeyden önce vatan gelir. Ailemizden dahi önde tutarız vatan sevgisini. Herkes böyle düşünse memlekette bir tane fırsatçı olmaz. Fırsatçıların tespit edilip cezalandırılması lazım.”

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.