Etimesgut belediyesinden asker bohçası

Etimesgut belediyesinden asker bohçası

Etimesgut Belediyesi, 'Güle Güle Mehmedim' sloganıyla, 'Benim Askerim' projesi başlattı. Vatani görevini yapmak üzere askere giden gençler, asker bohçası hediye edilerek kışlaya yollanıyor.

Asker Bohçasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin belirlediği kriterlere uygun, bir askerin yanında bulundurması gerekli olan kişisel ihtiyaç malzemeleri yer alıyor. Tıraş malzemelerinden çoraba, eldivenden terliğe kadar 20 farklı malzemenin yer aldığı asker bohçası, Etimesgut'ta ikamet eden asker adaylarına hediye ediliyor. Sülüs(Asker Sevk Belgesi) ve kimliği ile Etimesgut Belediyesi'ni ziyaret eden tüm gençler, hediyeleri takdim edilerek kışlaya uğurlanıyor.
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, her Türk gencinin gururla askere gittiğini belirterek, "Belediye olarak biz de askere giden gençlerimiz için asker bohçası hediye ediyoruz. "Asker bohçası", unutulmaya yüz tutmuş eski bir geleneğimizdir. Biz bu hizmetimizle bu geleneği yeniden yaşatmaya, askere giden kınalı kuzularımıza küçük de olsa bir katkı sağlamaya çalışıyoruz. Vatan hizmetine giden bütün gençlerimize üstün başarılar ve hayırlı teskereler diliyorum" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.