Etimesgut'ta 2 bin kişilik kütüphane açıldı

Etimesgut'ta 2 bin kişilik kütüphane açıldı

Etimesgut Belediyesi Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan 'Etimesgut Halk Kütüphanesi' hizmet vermeye başladı. 2 bin metrekarelik 2 katlı kütüphane, aynı anda 600 kişiye ve günde ortalama 2 bin kişiye hizmet veriyor.

Etimesgut Belediyesi Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan 'Etimesgut Halk Kütüphanesi' hizmet vermeye başladı.

2 bin metrekarelik 2 katlı kütüphane, aynı anda 600 kişiye ve günde ortalama 2 bin kişiye hizmet veriyor.

Ücretsiz wi-fi hizmeti  olan kütüphaneden Türk ve dünya üniversitelerinin arşivlerine katalog tarama sistemi ile erişim sağlanabiliyor. Kütüphane her gün 09:00-22:00 saatleri arasında Etimesgutlulara hizmet veriyor.

KİMLER, NASIL YARARLANIYOR?

Etimesgut'ta oturan tüm vatandaşlar, ücretsiz üye olarak kütüphaneden yararlanabiliyor. Üyelik için 1 fotoğraf ve kimlik kartı ile kütüphaneye müracaat etmek yeterli oluyor. Üyelere dijital giriş kartı veriliyor. Üyeler bu kartla hem kütüphaneye giriş yapabiliyorlar hem de KİOKS'lardan ödünç kitap alabiliyorlar.

Halk Kütüphanesi'nde öğrencilerin sessiz, sakin ve huzurlu bir ortamda ders çalışmasına ve araştırma yapmasına imkan sağlayan tüm imkanlar sunuluyor. Grup çalışma alanları, kafeterya ve dinlenme alanlarının da hizmet verdiği kütüphanede, öğrencilere ücretsiz çay servisi yapılıyor. 

EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, halk kütüphanesinin Etimesgut'a hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: "Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimine çok önem veriyoruz. Onların sağlıklı ortamda ders çalışmaları ve kendilerini geliştirmeleri için birçok hizmeti hayata geçirdik. Kütüphane ve okuma evlerimiz de bu hizmetlerimizdendir. Kent Konseyi'ndeki Kent Kütüphanesi, Atatürk Okuma Evi ve Yunus Emre Kültür ve Spor Merkezi'ndeki kütüphanelerimizi hizmete açmıştık. Ahi Elvan Aile Yaşam, Eğitim ve Spor Merkezi'miz bünyesinde, Ankara'mızın en güzel kütüphanelerinden birini kurduk, hizmete açtık. Tüm hemşehrilerimizi, kütüphanelerimizden en güzel şekilde yararlanmaya davet ediyorum. İnşallah, birlikte her şey daha da güzel olacaktır".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.