Etimesgut’ta 8 kurban pazarı

Etimesgut’ta 8 kurban pazarı

Etimesgut, hafta tatilleriyle birlikte bu yıl 9 güne çıkan Kurban bayramına hazır. Ayyıldız Mahallesi eski taş ocağı mevkiinde kurulan kurban satış ve kesim yerinde kurbanlıklar satışa çıkarıldı.

Etimesgut Belediyesi, vatandaşların kurban bayramını rahat ve huzurlu geçirebilmeleri için günler öncesinden yoğun tedbirler aldı. Kurban satış ve kesim yerlerini hazırlayan belediye, belirlenen kesim yerleri dışında kurban kesimine müsaade etmeyecek.

KURBAN PAZARI VE KESİM YERLERİ

Etimesgut'ta, Ayyıldız Mahallesi eski taş ocağı mevkii, kurban pazarı ve kesim merkezi olarak belirlendi. Vatandaşlar, satın aldıkları kurbanlıklarını bayramda buradaki kesim merkezinde kestirebilecekler ya da kesim alanında tahsis edilen bölgede kesim yapabilecekler.

Mahallelerde ise 8 ayrı kurban kesim yeri belirlendi ve bayrama hazırlandı. Etimesgut'taki kurban kesim nokları şöyle: Yukarı Yurtçu Mahallesi Toki konutları Kapalı Pazarı, Alsancak Mahallesi Kapalı Pazarı, Elvan Mahallesi Pazarı, Eryaman 1. Etap Kapalı Pazarı, Elvankent Kapalı Pazarı, Süvari Mahallesi Tepe Pazar yeri, Eryaman Köy İçi Pazarı ve Topçu Mahallesi Pazar yeri.. 

BELEDİYE BAYRAMDA ÇALIŞACAK

Etimesgut Belediyesi, Zabıta, Temizlik, Güvenlik, Sağlık ve Veterinerlik hizmetleri başta olmak üzere genel hizmetlerini bayram boyunca da yoğun olarak vermeye devam edecek.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, vatandaşların bayramı sakin ve huzurlu biçimde geçirebilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Demirel, vatandaşların kent kurallara uyarak kurbanlarını belirlenen kesim alanlarında kesmelerini, belirlenen yerler dışında kurban kesiminin yasak olduğunu belirterek, öncelikle temizlik ve güvenlik yönünden gerekli tedbirlerin alındığını, vatandaşların da kamu hizmetinin daha hızlı ve kaliteli biçimde sağlanabilmesi için kurumlara ve görevlilere yardımcı olmalarının önemini değindi. Başkan Demirel, bütün vatandaşların kurban bayramını tebrik ederek, bayranın hayra, huzura ve milletimizin birliğinin ve beraberliğinin güçlenerek artmasına vesile olmasını diledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.