Etimesgut'ta Ramazan coşkusu

Etimesgut'ta Ramazan coşkusu

Etimesgut Belediyesi Kent Meydanı’nda düzenlediği Ramazanın maneviyatına uygun geleneksel eğlenceler ile ziyaretçilere Ramazan coşkusu yaşatıyor. 

Etimesgut Belediyesi Türk Beyleri Kent Meydanı her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. İlçede ikame eden birçok vatandaş etkinlik alanında düzenlenen ilahi dinletileri ve semazen gösterileri ile duygu dolu anlar yaşıyor. Meydan aynı zamanda her akşam farklı ramazan eğlencelerine ev sahipliği yapıyor. Ramazan'ın maneviyatına uygun Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuluyor, Hacivat-Karagöz, Meddah, Kukla gösterisi gibi geleneksel seyirlik oyunlarla da çocuklara eğlenceli anlar yaşatılıyor.

HER AKŞAM FARKLI ETKİNLİK

Etimesgutlular ve diğer ilçelerden gelen ziyaretçiler, meydanda açılan El Sanatları ve Gıda Fuarı ile geleneksel, organik ve taze ürünlere erişebiliyor. Meydan aynı zamanda her akşam farklı ramazan eğlencelerine ev sahipliği yapıyor. Ramazan'ın maneviyatına uygun Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuluyor, ve sanatçılar tarafından ilahiler okunuyor.

etimesgut-ramazan-coskusu,,.jpg

HACİVAT-KARAGÖZ, MEDDAH, KUKLA GÖSTERİSİ

Hacivat-Karagöz, Meddah, Kukla gösterisi gibi geleneksel seyirlik oyunlarla hem küçükler hem de büyükler keyifli zaman geçiriyor. Etkinlikler kapsamında her akşam aileler arasında ödüllü yarışmalar da düzenlenerek, ziyaretçilerin keyifli anlar geçirmesi sağlanıyor. Düzenlenen yarışma sonrası, yarışmayı kazanan vatandaşlara çeşitli hediyeler veriliyor.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.