Etimesgut'ta yaşam boyu eğitim var

Etimesgut'ta yaşam boyu eğitim var

Etimesgut Belediyesi, yetişkinlere yönelik meslek ve beceri kursları, her yaştan bütün Etimesgutlulara eğitim hizmeti veriyor.

Etimesgut Belediyesi, yetişkinlere yönelik meslek ve beceri kursları (etiSEM), engellilere yönelik meslek eğitim kursları (ENMEK), kreşler, destek eğitim merkezleri, çocuk trafik eğitim parkı ve kütüphaneleriyle, her yaştan bütün Etimesgutlulara eğitim hizmeti veriyor.

etiSEM ile 40 bin kişiye ücretsiz mesleki eğitim veren Etimesgut Belediyesi; ENMEK ile binlerce engellinin hem kişisel gelişimine katkı sağlıyor hem de meslek sahibi yaparak iş hayatına hazırlıyor. Etimesgut Belediyesi, açtığı kütüphaneleriyle de binlerce öğrenciye nezih ve huzurlu bir ortamda ders çalışma imkanı sağladı. etiSEM merkez ve Eryaman 3. etap destek eğitim merkezleriyle orta okul öğrencilerinin okul derslerine takviye eğitimi veren belediye, hizmete açtığı kreşleriyle okul öncesi eğitime de destek veriyor.

'HER ALANDA HİZMET'

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, hayatın her alanında, Etimesgut halkının yaşam kalitesini artıran hizmetlere imza atıklarını söyledi. Eğitim alanında, belediye olarak ciddi yatırımlar yaptıklarını kaydeden Demirel, "İlçemize 4 kreş kazandırdık, Bağlıca Eğitim Yaşam ve Spor Yerleşkesi'ndeki kreşimizin inşaatı devam ediyor. Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezlerimizde(etiSEM), 8 yılda 40 bini aşkın insanımıza meslek ve beceri eğitimi vermiş bulunuyoruz. Bir süre önce Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Başkent Üniversitemizle protokolünü imzaladığımız ENMEK kurslarımızla, engellilerimize de gelişim, meslek ve hobi kursları başlatıyoruz. Trafik Eğitim Parkımız'da, çocuklarımıza trafik kurallarını deneyerek, yaşayarak, uzmanından öğretiyoruz. Belediye destek eğitim merkezlerimizde, orta öğretim çağındaki yavrularımızın okul derslerine takviye amaçlı destek eğitimleri veriyoruz. Kütüphanelerimizle, özellikle üniversiteli gençlerimize, derslerine ve sınavalara rahat ve huzurlu bir ortamda hazırlanma imkanı sağlamış bulunuyoruz. Ayrıca, ilçemizdeki bütün okullarımıza büyük destekler sağlıyoruz" dedi.

etiSEM: MESLEK VE BECERİ KURSLARI

Etimesgut Belediyesi, 2012 yılında hayata geçirdiği Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi(etiSEM) kapsamında, şimdiye kadar 1993 farklı kurs açarak 40 bine yakın Etimesgutlu'ya meslek ve beceri eğitimi verdi, meslek sahibi yaptı. Kursları tamamlayanlar MEB onaylı sertifikalarını aldılar. Bilişim Teknolojileri, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, El Sanatları ve Teknolojisi, Grafik ve Fotoğrafçılık, Güzellik ve Saç Bakımı, Kişisel Gelişim ve Eğitim, Hobi ve Destek Eğitimleri, Muhasebe ve Finansman, Yabancı Diller, Müzik ve Gösteri Sanatları, Seramik ve Cam Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi ana branşlarında açılan kurslara bu yıl 4.876 kursiyer devam ediyor.

ENMEK: ENGELSİZ MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI

Etimesgut Belediyesi, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Başkent Üniversitesi arasında imzalanan Engelsiz Mesleki Eğitim Kursları(ENMEK) projesiyle, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde engelliler için 12 alanda meslek, beceri ve hobi kursları düzenlenecek. Kursları başarıyla tamamlayanlar, MEB onaylı sertifika alarak, kamuda ve sektörde iş imkanına kavuşacaklar.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

Etimesgut Belediyesi, Zübeyde Hanım Kreş, Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi Kreşi, Atakent Sosyal Tesisleri Kreşi ve Eryaman 3. Etap Kreşi ile okul öncesi eğitime katkı sağlıyor. Bağlıca Yaşam, Eğitim ve Spor Yerleşkesi içerisindeki kreşin açılmasıyla, okul öncesi eğitim birimi sayısı 5'e çıkacak.

TRAFİK EĞİTİM PARKI

Etimesgut Belediyesi, Atatürk Meydanı içerisinde hizmete açtığı Trafik Eğitim Parkı ile ilkokul çağındaki çocukların trafik kurallarını hem teorik hem de uygulamalı öğrenmelerini sağlıyor. Binlerce çocuk, trafik kurallarını yaşayarak, deneyerek uzmanında öğreniyor.

KÜTÜPHANE VE OKUMA EVLERİ

Kent Konseyi Kütüphanesi ile Yunus Emre ve Atatürk Okuma Evlerini hizmete açan Etimesgut Belediyesi, Ankara'nın en büyük kütaphanelerinden birisini açmayı planladı. Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi'nde, aynı anda 500 kişinin hizmet alabileceği Halk Kütüphanesi açıyor. Halk Kütüphanesi, yeni yılda hizmet vermeye başlayacak.

İŞTE 23 EĞİTİM BİRİMİ

- Zübeyde Hanım Kreş ve Gündüz Bakımevi

- Eryaman 3. Etap Kreş ve Etüt Merkezi

- Atakent Tesisleri Kreş

- Ahi Elvan Kreş ve Gündüz Bakımevi

- Bağlıca Kreş ve Gündüz Bakım Evi (Yakında açılacak)

- Çocuk Trafik Eğitim Parkı

- etiSEM Merkez Binası

- etiSEM Yöresel El Sanatları Merkezi

- etiSEM Atakent Sosyal Tesisleri

- etiSEM Kent Konseyi Binası

- etiSEM Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi

- etiSEM Göktürk Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi

- etiSEM Yunus Emre Kültür ve Spor Merkezi

- etiSEM Satuk Buğra Han Türk İslam Sanatları Eğitim Merkezi

- etiSEM Turkuaz Birimi

- etiSEM Atayurt Birimi

- etiSEM Güzelkent Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi

- etiSEM Bağlıca Yaşam Eğitim ve Spor Yerleşkesi (Yakında açılacak)

- etiSEM Engelsiz Yaşam Merkezi (Engelsiz Mesleki Eğitim Kursları: ENMEK)

- Kent Konseyi Kent Kütüphanesi

- Atatürk Okuma Evi

- Yunus Emre Kütüphanesi

- Halk Kütüphanesi (Yakında açılacak)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.