Etlik Garajı ya yapılsın ya yıkılsın

Etlik Garajı ya yapılsın ya yıkılsın

Merkeze uzak ilçeler ile yakın illere otobüs seferlerinin düzenlendiği Etlik Garajı, yıkık-dökük görüntüsü ile Başkent’e yakışmıyor. Yolcular da esnaf da ‘‘Ya yapılsın ya yıkılsın’’ diyor.

Ankara’nın ilk terminali olan Etlik Garajı bugünlerde harabeye dönmüş durumda. 60 seneyi geçkindir hizmet veren terminalden şu anda Başkentin ilçelerine otobüsler kalkarken esnaftan yolcuya herkes terminalin bu halinden şikâyet ediyor. Ortalığın harabeyi andırdığı yerde işlerini yapmaya çalışan esnaf, “ Bir tuvaletimiz dahi yok. Yolcular geliyor onlara verecek cevap veremiyoruz. Ankara için kötü bir imaj çiziyor” dedi. Ayrıca terminalde bulunan cami ise etrafı çöp yığınlarıyla kaplı kullanılmaz halde duruyor. 

ANKARA İÇİN KÖTÜ İMAJ ÇİZİYOR 

1-(25).jpeg

Tarihi garajlar esnafı gazetemize mekânla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yolculara karşı mahcup olduklarını şehir dışından gelenlerin de gözünde Ankara’ya kötü bir imaj çizdiğine dikkat çeken esnaf, “Ya kapatılsın burası ya da yapılsın. Ben Nevşehir seyahate araba kaldırıyorum turistler İstanbul’dan buraya geliyor. Ama burayı gören kaçıyor. Ankara’yı böyle sanıyor. Ankara böyle mi? Burada ilçelere birkaç tane de şehirler arası otobüs var. Maalesef bir tuvalet dahi yok insanlara karşı utanıyoruz. Sağdan soldan rica ediyoruz.  Ayrıca her yer pislik içinde viraneye dönmüş durumda. Birde köpek saldırıları var. Belirli saatten sonra burada her yer köpek. İnsanlar da korkuyor kaç defa saldırdılar biz yardım ettik kurtardık” dedi. 

YOLCULAR MAĞDUR OLUYOR 

Resmi olarak 10 esnaf kaldıklarını belirten Etlik Garajı esnafı yolcuların mağduriyetine dikkat çekerek, “Resmi olarak 10 tane esnaf kaldık. Burası eskiden güzeldi. Ancak bu günlerde harabeye döndü. Bizim isteğimiz buraya bakım yapılsın. Bir tuvalet yapılsın, bir bekçi gelsin. Ortalık pislikten geçilmiyor bir temizlik aracı buraya gelip buraları temizleyebilir. Biz bunları kendimiz için istemiyoruz. Yolcular mağdur oluyor bize söylüyorlar” diye konuştu. 

CAMİ HARABEYE DÖNMÜŞ

Etlik Garajı alanı içerisinde bulunan cami ise mekânın adına yakışmayan bir halde duruyor. Etrafı çöpler içinde kalan camide ibadet neredeyse imkânsız. Garajlar esnafı ise bu konuya da dikkat çekerek şunları söyledi: “Burada namaz kılınabiliyordu Bakın şimdi pislik içinde. Cami adına hiç yakışıyor mu? Yolcular soruyor ama cevap veremiyoruz. Camiyi göstermeye utanıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.