Ev hanımlarından hummalı kış hazırlığı

Ev hanımlarından hummalı kış hazırlığı

Ev hanımlarının bugünlerde kış telaşı sürüyor. İmece usulüyle yufkadan erişteye, turşudan menemene, marmelattan salçaya kadar pek çok yiyeceği hazırlayan hanımlar aile bütçesine de destek oluyor. 

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte evlerde yöresel yiyecek hazırlığı telaşı sürüyor. Havaların soğuk geçtiği aylarda yemek yaparken işini kolaylaştırmak ve aile bütçesine destek olmak isteyen ev hanımları bugünlerde yufkadan erişteye, turşudan menemene, marmelattan salçaya, ezmeden kurutmalıklara kadar pek çok yiyeceği bir araya gelerek imece usulüyle hazırlıyor.    

imece,-kislik-yiyecek-hazirligi,-ev-hanimi,,.jpg

DAYANIŞMA İLE KIŞA HAZIRLIK

Geleneksel yöntemlerle kışlık yiyeceklerini birbirine destek olarak hazırlayan Pursaklar Saray’daki ev hanımları, güzel bir dayanışma örneği de gösteriyor. Farklı günlerde birbirlerinin evinde bir araya gelen hanımlar imece usulüyle kış için mutfak hazırlıklarını zorlu bir mesainin ardından bitiriyor. Söz konusu hazırlıklar için sabahın erken saatlerinden akşama kadar ter akıttıklarını ifade eden ev hanımları, “Kış aylarında tüketeceğimiz yiyeceklerimizi Ağustos, Eylül ve Ekim ayların içinde hazır hale getiriyoruz. Mevsiminde çıkan sebzeleri el emeğimiz ile yaparak kış aylarında afiyetle tüketiyoruz. Kendi yapığımız yiyecekler hazırlara göre hem daha sağlıklı hem bereketli hem de maddi anlamda daha uyguna mal oluyor. Mutfak hazırlıklarını sürdürürken ev hanımları olarak birbirimize yardımcı olmayı da ihmal etmiyoruz. Farklı günlerde bir araya gelerek arkadaşlarımızın kışlık hazırlıklarına destek oluyoruz.   

imece,-kislik-yiyecek-hazirligi,-ev-hanimi,,,.jpg

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA- 

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.