"Evim gibi görüyorum"

"Evim gibi görüyorum"

Gazetemize konuşan Etimesgut Yapracık Mahallesi muhtar adayı Nurten Gültekin, mahallesini de evi gibi gördüğünü belirterek, “Evime gösterdiğim özeni mahallem için de yapacağım. Titizlikle sorunlarımızı çözeceğiz” dedi.

Yerel Seçimlerin en zor geçeceği yerlerden biri de kuşkusuz muhtarlık seçimleri olacak. Türkiye genelinde kadın muhtar adayları her zamankinden daha fazla ve ses getiriyor. Onlardan biri de Etimesgut’taki Yapracık Atayurt Mahallesi muhtar adayı Nurten Gültekin. Gazetemize konuşan Gültekin projeleri ile ilgili gazetemize bilgi verdi. Gültekin, “Mahallemizin hanımlar lokali eksiği ve ulaşım sorunu var. Bunlar için çaba göstereceğim” dedi. 

MAHALLELER KADINLARIN EVİ GİBİ

Kadınların mahalleleri evleri gibi gördüğünü belirten Nurten Gültekin, “Kadınlar yaşadıkları yere düzen getirirler. Ben bu mahalleye ilk taşınanlardan biriyim. Açıkçası kendimce gördüğüm tüm eksik yönler için uğraşırım çaba gösteririm evin içine nasıl düzen vermek istiyorsam buraya da aynı şekilde düzen vermek istiyorum. Kadınlar yaptıkları işe daha çok özenirler, daha titiz davranırlar buda bizim için büyük avantaj. Tabi ki kadınların yönetimi iyi ancak erkeklere yönelik hiçbir şey yapılmayacak da değil. Her zaman muhtarlığımızın kapısı açık olacak isteyen, dileyen herkes burada dertlerini dile getirecek” dedi. 

İŞİME AŞIK OLUYORUM

Yaptığı işlerde her zaman severek yaptığını belirten Gültekin, “Küçük yaşta iş hayatıma esnaflıkla başladım. Babam kardeşimle bana küçük bijuteri dükkânı açmıştı ve insanlarla iletişime geçmem orada başladı. Sonra bu mahalleye geldim 5 yıldır okul aile birliğindeyim. Orada da en iyisini yapmaya çalıştım ve bugün okul aile birliği başkanıyım. İnşallah muhtar seçilirsem yine aynı şekilde olacak. Yalnızca muhtarlıkta oturan göstermelik muhtar olmayacağım sürekli mahalleli ile iletişimde olacağım. Muhtar olursam en iyisi olacağım” şeklinde konuştu. 

PARTİLER ÜSTÜYÜM AMACIM HİZMET ETMEK

Kendisini partiler üstü olarak nitelendiren Gültekin, “Bana sağ olsun etrafımdaki insanlar muhtar adayı olmamı bu işi yapabileceğimi söyledi. Bende seçim sürecinde hiçbir partiye yanaşmadım. Benim bütün partilerden tanıdığım işim dostlarım var. Hepsiyle çok rahat görüşebiliyorum. Ayrıca okul aile birliğinde olduğum için insanların sıkıntılarını duyuyorum biliyorum kimseye partisini sormuyorum. Benim amacım insanlara hizmet etmek. Onların işine yarar bir iş yaptığımda ben çok mutlu oluyorum. Muhtar olmadan bile mahalledeki ihtiyacı olanlar için, çocuklar için, birçok etkinlik düzenledim. Açıkçası muhtarlığın küçük bir versiyonunu okul aile birliğinde yaşadım” ifadelerine yer verdi. 

İLK İŞİM HANIMLAR LOKALİ İÇİN OLACAK

Seçim sürecinde gezdiği evlerde mahalleyi isteklerini soran Gültekin, “Arkadaşlarımızla bir liste oluşturduk. Herkesin talebini dinliyoruz. Kadınlarımızın isteği Etimesgut Belediyesi’nden hanımlar lokali. Çünkü diğer tarafta emekliler konağı var oraya herkes gidebiliyor ama erkekler çok olduğu için hanım kardeşlerimiz gitmekte çekiniyor. Göreve gelirsem ilk işim hanımlar lokali için girişimlerde bulunmak. Mahallelinin ikinci isteği Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden mahallemize özel halk otobüs istiyoruz. Hemen hemen her evde bu taleple karşılaştık. Muhtar olursam bunun için çabalarım olacak” diye konuştu. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.