Evlat nöbeti 100. gününde: Anneler beklemeye devam ediyor

Evlat nöbeti 100. gününde: Anneler beklemeye devam ediyor

Diyarbakır’da terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 57 ailenin, HDP il binası önündeki oturma eylemi, 100’üncü gününü doldurdu.

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakır binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı. Oturma eylemindeki annelerden Hatice Ceylan, dün terör örgütü PKK’nın elinden kurtarılan oğlu Cafer’e kavuştu. Evlatlarına kavuşmanın umudunu taşıyan ailelerin oturma eylemi ise 100’üncü günde de sürdü. 

‘İNŞALLAH BÜTÜN ANNELER SEVİNECEK’

Gaziantep'ten eşi Şevket Altındaş ile gelerek, 5 Eylül günü, 2 Ekim 2015'te Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, usta birliğine giderken teröristlerce kaçırılan asker oğulları Müslüm Altındaş için oturma eylemine katılan anne Songül Altıntaş, şunları söyledi:

"İnşallah Cumhurbaşkanımızın dediği gibi geri sayımlar başlıyor. Dün Hatice’miz sevindi. Darısı hepimizin başına. İnşallah biz de seviniriz. Biz de evladımıza kavuşuruz. PKK’dan evladımı istiyorum. Hiçbir hakkı yok evladımı tutmaya. Benim evladım onlara bir şey yapmadı. Ben kendilerinden bir eşya istemiyorum, ben ciğerimi istiyorum. Müslümümü kimseye bırakmam. 19 yaşında bunlar başına geldi. İnşallah bütün anneler sevinecek. İnşallah kazanacağız. Rabbim bize bu ışığı yaktı, biz de onun peşinden gideceğiz. Evlatlarımıza kavuşacağız. Önce Allahımdan sonra Cumhurbaşkanımızdan istiyorum. Evladımızı kurtarsın. Uğraşıyor biliyorum ama bizimkinin kaçma şansı yok. Vicdansızlar vermiyorlar. Beş yıldır öldük, bittik ama vermiyorlar."

‘100 YIL GEÇSE DE EVLADIMI ALMADAN GİTMEYECEĞİM’

Cennet Kabaklı da 2015'te usta birliğine giderken Tunceli Pülümür yolunda PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan asker oğlu Adil Kabaklı (24) için 28 Eylül'de oturma eylemine katıldı. Kabaklı, "Oğluma hasret kaldım. 100 gündür buradayız. İnşallah bir gelişme olacak. 100 yıl da geçse ben buradan evladımı almadan gitmeyeceğim. Dün annelerden birinin evladı geldi. Teslim oldu. Biz çok mutlu olduk. İnşallah darısı başımıza. O bir umut oldu. İnşallah yüce rabbimin izniyle evlatlarımız kurtarılır. Biz de o sevinci yaşarız" diye konuştu.

OĞLUNA KAVUŞTU, EYLEME DEVAM EDİYOR

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan oğlu Cafer'e dün kavuşan Hatice Ceylan, HDP binası önündeki oturma eylemine devam etme kararı aldı. Ailelerin yanına gelen ve yalnız bırakmayacağını belirten Ceylan, oğluna kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Ceylan, "İnşallah devamı da gelecek. Kavuştuk. Eve de bir götürsek bu hasret biter. Oğlum şu an emniyette. Bitecek inşallah. İyi olacak. Aileler de sabretsinler. Onlara da güzel günler yakındır. Buradaki arkadaşlarımı yalnız bırakmayacağım. Oğlum geldi ama yine de ben arkadaşlarımın yanında olacağım. Bırakmayacağım onları; çünkü aynı acıyı paylaştık" diye konuştu. 

Oğlunun, kendisini televizyonda gördüğünü ve etkilendiğini anlatan Hatice Ceylan, "Polisimizin, askerimizin, devletimizin, Cumhurbaşkanı'mızın yardımıyla kavuştum. Burada olan, olmayan ailelerin çocukları, hepsi gelsin. Aileler sabırla bekliyor, hasret çekiyorlar. Ailelerine geri dönsünler. Orada huzur yok, orada rahat yok. Orada sadece ölüm var. Oğluma kavuşunca ilk iş ona banyo yaptıracağım. Tertemiz yıkayacağım. İnşallah oradaki kiri, pası gider; orada yaşadığı zorlukları inşallah unuttururuz ona. Bana, geceleri yatamadığını, kötü rüyalar gördüğünü söyledi. Oradaki çocukların hepsi zorluk içinde. Orada sadece ölüm var. Ölmesin çocuklarımız" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.