Evleneceklere kötü haber

Evleneceklere kötü haber

Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda nikah ücretlerine 12 lira 50 kuruş zam yaptı. Büyükşehir'in ulaşımda, suda ve birçok alanda indirime gitmesine rağmen nikah ücretlerine zam yapması evlenecekleri üzdü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, nikah ücretlerinde değişikliğe gidildi. Büyükşehir'e bağlı Evlendirme Şube Müdürlüğü 2018 yılının yeni ücret tarifesini resmi internet sitesinde yayınladı. Nikah ücretlerinin yeni yılda zamlandığı görüldü. Büyükşehir'in ulaşımda, suda ve birçok alanda indirime gitmesine rağmen nikah ücretlerine zam yapması evlenecekleri üzdü. 

NİKAH ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

ankara-buyuksehir-2017-nikah-ucretleri.png

2017 yılında186 lira olan törensiz oda nikahı yeni yılda 198  lira 50 kuruşa yükseldi. 2017'de 286 lira olan salon nikahı ise 298 lira 50 kuruş oldu. Dış nikah ücret tarifesi de 586 liradan 598 lira 50 kuruşa yükseldi. 

HUZUREVİNDE YAPILAN NİKAHLAR DA ZAMLANDI

Huzurevinde kalan yaşlı ve düşkün vatandaşlara sunulan nikah kıyma hizmetine de zam geldi. 2017 yılında 186 lira olan nikah ücreti yeni yılda 198 lira 50 kuruş oldu. Belediye bünyesinde çalışan personel de zamdan nasibini alarak nikah ücretleri 12.5 TL zamlandı.

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLER MUAF 

Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Şube Müdürlüğü ücret tarifesinde şehit vatandaşların birinci derece yakınlarından, Gazilerden ve birinci derece akrabalarından ücret alınmayacağı da yer aldı.  

ANKARA'DA 40 BİN EVLİLİK OLUYOR

TUİK'in evlilik oranlarına göre Ankara'da her yıl 40 binin üzerinde evlilik gerçekleşiyor. 40 bin evlilik ise 80 bin kişinin dünya evine girmesi demek. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.