Eymir’de adrenalin

Eymir’de adrenalin

Eymir Gölü’nde hafta sonu bir araya gelen adrenalin tutkunları, özel motosikletleriyle ‘enduro motocross’ gösterisi yaptı; izleyicilerin yüreklerini hoplattı. 

Eymir Gölü tepelerinde özel motosikletleriyle enduro motocross gösterisi yapan ve izleyenlerin yüreklerini hoplatan Başkent Motor Sporları Kulübü (BAMOS) üyeleri gazetemize konuştu. Ulusan Motor’da eğitimci olan Özgür Çiçek adrenalin ve hız tutkunlarını trafikten ziyade bu alana davet ederek, “Trafikte hem kendi hayatınızla hem de başkalarının hayatlarıyla oynamak yerine, burada doğayla iç içe heyecanınızı yaşayın” dedi. Motor kullanımı hakkında da bilgi veren Çiçek, “Bisiklete binen bir kişi motorun yüzde 50’sini öğrenmiş demektir” diye konuştu. 

ORTALAMA BİR SEVİYE İÇİN 1 SENE EĞİTİM GEREKİYOR

Eğitim sürecinin kişiye göre değiştiğinden bahseden Çiçek, “Bazı kişiler risk analizlerini çok kolay bazısı çok zor yapıyor. Kişiden kişiye göre öğrenme süreci çok değişir ama ortalama bir seviyeye gelmesi için 1 sene eğitim alması gerekiyor. Spor yapan insanlar genellikle bu işe daha yatkın oluyorlar. Çünkü 100-110 kiloluk bir motorla çok dik noktalara tırmanıyorsunuz. Sürekli kollarınız ve bacaklarınız adeta amortisör görevi görüyor. Güçlü olmanız gerekiyor.” bilgisini verdi. 

BİSİKLETE BİNEN MOTORU ÇABUK ÖĞRENİYOR

Motosiklet eğitiminde bisiklete binmenin büyük rolü olduğunu söyleyen Çiçek, “Eğitim süresinde motosiklete hevesi var ve daha önce hiçbir tecrübe yaşamamış. Eğer bisiklete biniyorsa kapalı alanlarda özel scooterla başlıyoruz. Bisiklete binen bir kişinin avantajı yüzde 50’ye kadar artıyor. Eğitime gelen kişilere ilk söylediğimiz ‘Önce bisiklete binin’ oluyor. Çünkü o dengeyi bilmeyen bir kişinin motosiklete binmesi çok zor.” 

GENÇLER ADRENALİNLERİNİ BURADA TATSINLAR

Gençlere adrenalin tutkuları konusunda enduro moto cross sporunu öneren Çiçek şu ifadelere yer verdi:
“İnsanlar hislerimizi soruyor ama bunun için motorsiklete binmeniz lazım diyoruz. Biz buradan oraya çıkarken ‘Acaba motorum çıkacak mı?’ ‘Düşecek miyim?’ ‘Düşersem motoru tutabilecek miyim ?’ bunların hepsini o an hesaplamanız gerekiyor. Ve hepsi de ayrı bir adrenalin kaynağı. .

Biz genç arkadaşlara bu işi çok tavsiye ediyoruz. Arazide düştüğü anda başka araç geçmiyor yani ufak yaralarla kurtulabilir. İçlerinde adrenalin duygusunu boşalttıktan sonra rahat edecekler. O yüzden genç arkadaşlara enduro sporunu öneriyorum. Biz BAMOS üyeleri olarak her hafta Pazar gününün gelmesini iple çekiyoruz. Gün içerisinde bütün duygularımızı tadıp akşam evimize çok daha rahat gidiyoruz.”

Erkal Erdoğan // HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.