Favori mekân Kartaltepe

Favori mekân Kartaltepe

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın projesi Kartaltepe Kent Ormanı’na gelen Ankaralılar, mangal, piknik sepeti ve plastik kumsal topu eşliğinde nostaljik bir piknik ortamı yaşıyor.

Spor ve kültür merkezleri ile Keçiören'e yepyeni bir çehre kazandıran Keçiören Belediyesi'nin ilçenin yeşil alan miktarını yükseltme hedefiyle kurduğu Kartaltepe Kent Ormanı, şehir yaşantısından bunalan Ankaralıların uğrak mekânlarından… Kısa sürede Ankara'nın gözde mesire alanlarından biri olmayı başaran Kartaltepe'ye gelenler şehirle iç içe olan parkın büyük bir hizmet olduğunu ifade etti.
Baharın müjdecisi ilk cemrenin düşmesiyle birlikte Ankara'da kışın soğuğundan yavaş yavaş sıyrılmaya başladı. Güzel havanın tadını çıkartmak isteyen pek çok Ankaralı da, Kartaltepe Mesire Alanına giderek, aileleriyle birlikte hafta sonunu piknik yaparak geçirdi.

SADECE AİLELERİN KULLANIMINA AÇIK

dsc_1162.jpg

Sadece ailelerin kullanıma açık olan Kartaltepe Kent Ormanı'nda her ailenin kullanımı için bir çardak ve barbekü var. Buraya ailesi ile birlikte gelen vatandaşlar, isterlerse kendi mangallarını da kullanabiliyor. Alkol kullanımın yasak olduğu Kartaltepe, temizlik ve bakım çalışmalarının yapıldığı pazartesi ve salı günleri hariç, haftanın beş günü sabah 10:00'dan akşam 21:00'a kadar Ankaralılara hizmet veriyor. Mesire alanı, sabah saatlerin de kahvaltı yapamaya gelenler, öğlenden sonra ise mangal keyfi yapmak isteyen aileler ile dolup taşıyor. Kartaltepe'ye, yalnız Keçiören'den değil; Ankara'nın pek çok yerinden vatandaşlar geliyor.

ŞEHİT YAKINI VE GAZİYE ÜCRETSİZ

kartaltepe_baskent_kent_ormani__projesi_kecioren.bel.tr_848.jpg

Kartaltepe'ye özel araçla gidebileceği gibi, Kızılay'dan hareket eden 263 ve 286 numaralı EGO otobüsleriyle ya da 263 numaralı halk otobüsüyle de ulaşım sağlanıyor. Mesire alanına giriş ise ücretli. Araçla gelenler vatandaşlar, otomobilleri için 5; minibüsleri için 10; otobüsleri için 20 TL ödeyerek, Kartaltepe'de piknik yapabiliyor. Yaya olarak gelenler ise kişi başı 1TL ödüyor. 13 yaşın kadar olan çocuklar Kartaltepe'ye ücretsiz giriş yapabiliyor. Şehit yakınları ve gaziler mesire alanından ücretsiz olarak faydalanma hakkına sahip.  

DOĞAL SU KAYNAĞI VAR

Kartaltepe Kent Ormanı'nda, 4 bin 500 metrekarelik göletinde isteyenler sandal sefası yapabiliyor. Göletin 23 metre yükseklikten dökülen bir şelalesinin yanısıra Karadeniz tipi ahşap kendirli asma köprüsü de, şehrin yanı başında doğa ile iç içe bir ortam sunuyor. 150 adet barbekünün bulunduğu mesire alanındaki çeşmelerden 190 metre derinlikten çıkarılan içilebilir yer altı suyu akıyor. 

SPOR ALANLARI DA MEVCUT

dsc_1034.jpg

2 bin 222 kişinin aynı anda piknik yapabileceği Kartaltepe Kent Ormanı'nda, çocuklar için 2 oyun parkı, futbol oynamak isteyenler bir çim saha, 2 bin 230 metre uzunluğundaki bisiklet parkurunun yanı sıra plaj voleybolu yapmak isteyenler için de bir saha hazır durumda. 450 m uzunluğunda çim halılı yürüyüş ve koşu parkuru olan mesire alanı, 200'ü içeride, 300'ü ise dışarıda olmak üzere toplam 500 araçlık bir açık otoparka sahip.

KEÇİÖREN'DE BİR ORMAN DOĞUYOR!

canakkale_aniti_ve_canakkale_savas_platosu_kecioren.bel.tr_967.jpg

Keçiören Ovacık'ta, 1 milyon 126 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Kartaltepe Kent Ormanı'nın temelleri ilk etapta dikilen 50 bin fidan atıldı. Kısa sürede bir ormana dönüşecek olan bu yeşil alanda, vatandaşların mutlu ve huzurlu zaman geçirmesi için her türlü detay düşünüldü. Keçiören Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü'nün işbirliği sonucu hazırlanan ormanda, çınar, mavi selvi, leylandi, gold rider, top akasya, erguvan, kırmızı çınar yapraklı akçaağaç, süs eriği ve gül ağaçlarıyla donatıldı. Kartaltepe ormanı, Keçiören Belediyesi tarafından 10 bin metrekarelik alan üzerine yapılan bitki örtüsü 1000 güvercine yuva oldu. Çevresine 700 çam ağacının da dikildiği kuş uçurma yerinde güvercinler hem beslenirken hem de barınabiliyor.
Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.