Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kazanan çıkmadı

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kazanan çıkmadı

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Galatasaray, rakip sahadaki kazanamama serisini 23 maça çıkardı.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi, 1-1 sona erdi.

Galatasaray, Kadıköy'de yine kazanamadı
Fenerbahçe ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray, rakibine karşı Kadıköy'de galibiyet hasretini sürdürdü.

Fenerbahçe deplasmanında son galibiyetini 22 Aralık 1999'da 2-1'lik sonuçla alan sarı-kırmızılı takım, aradan geçen 19 yılı aşkın sürede rakibini deplasmanda yenmeyi yine başaramadı.

Galatasaray, 1999'daki galibiyetten sonra sarı-lacivertli ekiple Kadıköy'de 23. kez karşılaştı. Sarı-kırmızılı takım, 3'ü Türkiye Kupası, 20'si lig olmak üzere Kadıköy'de çıktığı 23 resmi müsabakada 15 kez yenildi, 8 defa da berabere kaldı.

Sarı-kırmızılı takım, önemli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'la Süper Lig'de çıktığı son 15 derbinin sadece birinde galip gelebildi.

Galatasaray, bu sürede Fenerbahçe ile oynadığı 8 maçta 2 mağlubiyet ve 6 beraberlik yaşadı. Sarı-kırmızılı takım, Beşiktaş ile oynadığı 7 maçın 5'ini kaybetti, birinde berabere kaldı, birinden ise galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe 10 kişiyle 1 puanı kaptı
Ülker Stadı'nda yapılan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona ererken, Hasan Ali Kaldırım 45. dakikada kırmızı kart gördü.

İkinci yarıda 66. dakikada Onyekuru'nun golüyle geri düşen fakat pes etmeyen Fenerbahçe, 71. dakikada Eljif Elmas'la skoru eşitledi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 1 puanla ayrıldı.

Sarı-lacivertliler puanını 33'e yükseltti ve haftayı 14. sırada tamamladı.

44 bin 612 taraftar izledi
Yayıncı kuruluşun paylaştığı bilgiye göre, derbiyi 44 bin 612 taraftar Ülker Stadı'ndan takip etti.

Maçtan sonra gerginlik
Karşılaşma bitiminde kısa bir gerginlik yaşandı.

Galatasaraylı futbolcu Belhanda ile Fenerbahçeli oyuncu Skrtel, saha ortasında tartıştı. Araya giren diğer futbolcular ve teknik kadrolar gerginliğin büyümesini önledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.