​​​​​​​Fethi Yaşar kimdir? Kaç yaşındadır ve nerede doğmuştur?

​​​​​​​Fethi Yaşar kimdir? Kaç yaşındadır ve nerede doğmuştur?

Ankara Yenimahalle belediye başkanı ​​​​​​​Fethi Yaşar kimdir? Yaptığı projeler ile dikkat geçen ​​​​​​​Fethi Yaşar nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte ​​​​​​​Fethi Yaşar'ın biyografisi

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı olan Fethi Yaşar’ın ticari ve siyasi geçmişini araştırdık. CHP yöneticisi olan babası Hacı Mehmet Yaşar’ın siyasi hayatına her zaman ilgisi olan Fethi Yaşar siyasete nasıl atıldı? Şimdilerde Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı olan Fethi Yaşarın hayatını araştırdık.

FETHİ YAŞAR KİMDİR?

Fethi Yaşar, 1949 senesinde Afyon’un Sandıklı ilçesinde düyaya gelmiştir. İlk ve ortaokul eğitimini doğmuş olduğu Sandıklı da tamamlamıştır. Lise eğitimini ise Ankara da tamamladı. Evli ve 2 erkek çocuğa sahip olan Fethi Yaşar’ın ayrıcı 3 torunu vardır.

Eğitim hayatını tamamlamasının ardından ticarete atılan Fethi Yaşar, ailesi ile birlikte Yenimahalle ve Siteler de ülkemiz ekonomisi için önemli sektörlerden olan turizm ve tekstil alanında yatırımlar yaptı. Fethi Yaşar, döşemelik ve perdelik kumaş üreten tekstil firması Prestige Mensucat A.Ş.’nin ve 4000 yatak kapasitesine sahip olan Yaşar Turizm’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını üstlenmektedir.

fethi-yasar-kimdir.jpg

Babası Hacı Mehmet Yaşar’ın uzun yıllar boyunca Sandıklı’da CHP yöneticisi olarak siyasi hayatını sürdürmesi, Fethi Yaşar’ın da siyasete olan ilgisini arttırdı. Çocukluk yıllarından beri siyasete ilgisi olan Fethi Yaşar, 1966 yılında Yenimahalle Gençlik Kollarına girdi. Daha sonraki dönemlerde ise CHP'de Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Sekreterliği, 1990 sonrası SHP döneminde 3 dönem Kurultay Delegeliği yaptı.

CHP’nin yeniden açılması ile üç dönem boyunca Yenimahalle İlçe Başkanlığı görevine devam etmiştir. 2000 yılının sonlarına doğru İlçe Başkanlığı görevini dönemin genel başkanı ve genel sekreterine danışarak kendi iradesi doğrultusunda bırakmıştır.

Fethi Yaşar, 2004-2009 yıllarında Yenimahalle ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Aynı zamanda Kurultay delegesidir. 2009 yılı Mahalli İdareler Seçiminde Yenimahalle’den CHP adayı olarak katılmış olduğu seçimleri kazanarak Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Fethi Yaşar, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen Yerel Seçimler de halkın oylaması ile tekrardan Yenimahalle Belediye Başkanı olmaya hak kazanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum