Fethi Yaşar'dan Yenimahalle'ye 30 proje

Fethi Yaşar'dan Yenimahalle'ye 30 proje

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ‘Gurur Dolu 10'uncu Yıl’ sloganıyla, 10 yılda yaptıklarını anlattı, Fethi Yaşar'ın vaatleri arasında ise, nöbetçi kütüphane, 20 sağlık ocağı 20 Demetevler'e çok katlı otopark ve kentsel dönüşüm gibi projeler var.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ‘Gurur Dolu 10'uncu Yıl’ sloganıyla, ilçe sakinlerine 10 yılda yaptıklarını anlattı, yeni dönem için vaatlerini de sıraladı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Nazım Hikmet Kültür Merkezinde Yenimahallelilerle bir araya geldi.
Yaşar, ‘Gurur Dolu 10'uncu Yıl’ sloganıyla ilçe sakinlerine 10 yılda yaptıklarını anlattı, yeni dönem için vaatlerini de sıraladı.

dsc_0741.jpgDUYGULANDIRAN İKİ PROJE

Öncelikle gerçekleştirdiği projeleri anlatan Yaşar, bunlardan iki tanesinin kendisini hayli duygulandırdığını belirterek, şöyle konuştu:

"Birincisi Zübeyde Hanım Konuk Evidir. Hastanelere, hastanelere gelen insanların sokakta yatması beni çok etkilerdi. Eve gider aksam yemeğinde onları düşünürdüm. Göreve geldikten sonra oraya konuk evi yaptık. Bugün on binlerce mektup geliyor teşekkür ediyor dua ediyorlar. Bu dualar bana değil Yenimahallelileredir’’

Yaşar, şöyle devam etti: ‘‘Bir diğeri ise Türkiye Cumhuriyetinin kazanıldığı topraklar olan Kütahya Dumlupınar'a Dumlupınar Sosyal Tesisleri ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi yaptık. Yenimahalle olarak oraya bir iz bıraktık. Bu iki projeyi anlatırken her zaman duygulanırım” 

36 SAĞLIK OCAĞI VE 1 HASTANE YAPTIK

Belediye hizmetlerinin görevi olmamasına karşın vatandaşların her zaman sağlık hizmetlerinden iyi faydalanması için çalıştıklarını belirten Yaşar, “Bugüne dek 36 sağlık ocağı ve Çayyolu Gazi Hastanesini yaptık. Tuvaletleri, doktor odaları, her vatandaşımızın temiz bir sağlık hizmeti almaya hakkı var. Devletin yetişemediği yerlere yerel belediyeler olarak yetiştik sonuçta devletin parasıyla bunu halkımızla paylaştık.” diye konuştu.

Başkan Fethi Yaşar göreve geldikleri takdir Yenimahalle’ye 20 sağlık ocağı daha yapacaklarının da sözünü verdi.

dsc_0782.jpgALT YAPI SORUNUMUZ YOK

10 yıllık sürede Yenimahalle altyapı sorunlarının tamamını çözdüklerini belirten Yaşar, “Alt yapı sorunumuz bitti. Ancak ufak tefek sonradan diğer kurumların yapmış olduğu kazılar ve buna binayen eksikler var onları da tamamlayacağız.” şeklinde konuştu. 

GENÇLERE AKADEMİ

Gençlerin daha iyi eğitim hizmetlerinden faydalanmaları için bir akademi kuracaklarını belirten Yaşar, “Yenimahalle Cumhuriyet Akademisini kuracağız. Gençlerimizin merdiven altı eğitim kurumlarında eğitim almalarını istemiyoruz. İyi nesiller iyi eğitimle oluşur diyerek gençlerimizin kaliteli eğitim almalarını sağlayacağız’’ dedi.

DEMETEVLER TRAFİĞİ BİTECEK

Yaşar, Demetevler’e büyük bir otopark sözü de vererek, ‘‘Büyük bir otopark inşa ederek de Demetevler trafik sorununu bitireceğiz. Geçmişte istediğimiz araziyi alamadığımızdan ötürü bugün bu sorun halen yaşanıyor. Bunu da yeni dönemde çözeceğimizin sözünü veriyorum” ifadeleri kullandı.

dsc_0743.jpgYaşar vaatlerini şöyle sıraladı:

-Cumhuriyet Akademisi

-Yenimahalle Alzaymırla Mücadele Merkezi

-Halk Konservatuvarı

-Yaşlı Yaşam Merkezi

-Çok Katlı Otopark

-Genç Kart

-5 Yeni Etüt Merkezi

dsc_0775.jpg-Nöbetçi Kütüphane 

-Sıcak Tebessüm Aşevi

-Danışma ve Dayanışma Merkezi

-Sivilanka

-Atatürk ve Cumhuriyet Müzesi

-Organik Gübre

-Doğada Eğitim ve Yaşam Merkezi

-Yuva Evleri Restorasyonu

dsc_0833.jpg-Kentsel Dönüşüm

-Batıkent Konser Alanı

-Ana Kucağı Eğitim Merkezi

-Spor Akademisi

-Zihinsel Engelliler Sanat Topluluğu Merkezi

-Planetaryum Uzay Evi Projesi

-Buz Pisti

-Bisiklet Yolu

dsc_0816.jpg-Kadın Kooperatifi

-15 Yeni Taksi Durağı

-20 Sağlık Ocağı

-Daimi Organik Pazar

-E-Spor Yenimahalle

-Ata Mahallesi Yüzme Havuzu

-Demokrasi Sokağı

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.