Fidan dikiminde Türkiye’nin Guıness rekoru Çorum’da gerçekleşti

Fidan dikiminde Türkiye’nin Guıness rekoru Çorum’da gerçekleşti

Çorum’da ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında 1 saat içerisinde en fazla fidan dikme’ rekoru gerçekleştirildi. Endonezya’ya ait olan 232 bin 437 adet fidan dikim rekorunu Çorum, bir saatte 303 bin 150 adet fidan dikerek Türkiye adına rekorunu kırıldı

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ülkemizde, 81 il 2023 noktada dün gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinde, Çorum en önemli noktalardan biri oldu, denildi. Bakanlıktan fidan dikme etkinliğine ilişkin yapılan açıklamada, ”Çorum, Guinness rekorlar kitabına girerek adını dünya çapında duyurdu.232 bin 647 ile Endonezya’nın sahip olduğu fidan dikme rekorunu Çorum’da 1 saatte 3 bin kişinin katılımı ile 303 bin 150 fidan dikerek rekor gerçekleştirildi” diye ifade etti.
Diğer yandan, Orman Genel Müdürlüğünde yapılan basın toplantısında, Guinness yetkilileri Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye tescil belgesini takdim etti. Guinness Hakemi Şeyda Subaşı,” 1 saatte en çok fidan dikme rekoru, Çorum’da 303 bin 150 adet fidanla gerçekleşti.” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.