Fidancıdan enflasyonla mücadeleye destek

Fidancıdan enflasyonla mücadeleye destek

Enflasyonla topyekun mücadele seferberliğine bir destek de Bentderesi’ndeki fidancılardan geldi. Fidancı Adem Bostan, “Zam yok indirim var” diyerek kampanyaya katkı sağladıklarını belirtti.  

Enflasyonla mücadele programına Ulus Bentderesi’ndeki fidancılardan da tam destek geldi. Gazetemize konuşan Fidancı Adem Bostan, Hazine ve Maliye Bakanlığınca geçtiğimiz günlerde başlatılan enflasyonla topyekun mücadele seferberliğine destek olmak ve enflasyon etkisini aşağıya çekmek amacıyla ürünlerine indirim uygulamaya başladıklarını açıkladı. 

Peki fiyatlarda ne kadar indirim var?


Ceviz ağacı fiyatı? Mandalina ağacı fiyatı?Gül ağacı fiyatı? Kasımpatı fiyatı? Çam ağacı fiyatı?


Sattıkları ürünlere son 2 yıldır zam yapmadıklarını da kaydeden Fidancı Adem Bostan, “Zam olayı bizde 2 yıldır yok, bu sene de yapmadık. Nakliye ücretlerine, plastik fiyatlarına zam gelse de biz fidan ürünlerimize zam yapmadık. Bir önceki sene ile satış fiyatlarımız neredeyse aynı. Örneğin aşılı, sertifikalı cevizi bir önceki sene de 30 liraya sattık yine 30 liraya satıyoruz. Mandalina iki yıldır 30- 40 TL arasında satıyoruz. Güller 10 senedir 10 lira. Kasımpatı ise 5 lira. Çamlar ise boyutuna göre 10 lira ile 100 TL arasında fiyatı değişiyor. Meyve fidanları ise yaşına göre 15 liradan başlıyor 35-40 liraya kadar çıkıyor” dedi.  


FIRSATÇILARA ÖFKE


Bu günlerde fırsatçılık yapanlara tahammül edemediklerini belirten Bostan, “Bu süreçte birbirimize destek olmamız gerekiyor. Herkes fedakarlık yapmalı diye düşünüyorum. Fırsatçılık yapanlara ise kızıyorum. Herkes elini taşın altına koymalı” diye konuştu.


FİDANCILARIN BEKLENTİSİ

Tüplü fidan ne zaman dikilir?


Şu anda işlerinde bir düşüş olduğunu ancak yağışların başlaması ile işlerin açılmasını beklediklerini kaydeden Bostan, “Fidanlarımız tüplü olduğu için 12 ay boyunca dikilebiliyor. Fidan yağmurdan, kardan dolayı alıştığı için insanlar sonbahar ve kış aylarında dikimi tercih ediyor. Yağmurun yağmasıyla birlikle işlerin açılacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.  

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.