Fidecilerin su talebi

Fidecilerin su talebi

Bentderesi Kaledibi semtinde fidancılık ve çiçekçilik yapan esnaf, elektrik ve su şebekesinden yoksun biçimde çalıştıklarını belirterek, yetkililerden bu sorunlarına acilen çözüm bulmalarını istedi.

Altındağ'da Bentderesi Caddesi üzerinde Kaledibi adıyla bilinen semtte fidancılık ve çiçekçilik yapan esnaf, Ulus'un yanı başında olmalarına rağmen, şehrin elektrik ve su şebekesinden yoksun biçimde çalıştıklarını söyledi. 

Hıdırlık Tepe'nin tam karşısında Ankara Kalesi'nin eteklerinin altında kaldığı için Kaledibi olarak adlandırılan bölgede, fidancılık ve çiçekçilik yaparak geçimini sağlayan esnaf, elektrik ve su şebekesinden istifade edemediklerini söyledi. Maliye Bakanlığı'na ait olan Milli Emlak'ın kiracısı olduklarını ifade eden esnaf, bölgenin taşınacağı iddiasının yıllardır olduğunu; ancak şimdiye kadar bu konuda hiç bir somut girişimin olmadığını söyledi.

ELEKTİRK VE SU YOK

dscn0104.jpg

Hıdrılık Tepe ve Yenidoğan ile birlikte Bentderesi Caddesi'nin de kentsel dönüşümden geçmesi ve bütünüyle değişmesi bekleniyor. Bu bağlamada, kentsel dönüşümün uğrayacağı noktalardan biri de Kaledibi semti... Semtte şuan sadece fidancı ve çiçekçilerin bulunduğu pazarla Seğmenler Ortaokulu kaldı. Alt yapı eksikliklerinin olduğu bölgenin imara açılmaması en çok bu pazarda esnaflık yapan fidancıları etkiledi.

Pazar esnafı, altyapı ve imar sorunlarıyla boğuştuklarını dile getirerek, elektrik ve su şebekesinden yoksun biçimde çalıştıklarını söyledi. Akşam hava kararmadan dükkânlarını kapattıklarını belirten esnaf, Bentderesi'nin akşam belli bir saatten sonra sıradan vatandaşın durmayacağı bir hal aldığını iddia etti. 

BAHAR HAZIRLIĞI BAŞLADI

dscn0110.jpg

Bentderesi'nde az sayıda kalan esnafın bir bölümünü de bu fidancılar ve çiçekçiler oluşturuyor. Kışı, bahar aylarına hazırlık yaparak geçiren esnaf, şubat aynının gelmesiyle birlikte hazırlıklarını doruk noktasını çıkarttı. İşlerin mart başından itibaren açılacağını söyleyen fidancılar, nisandan itibaren çiçek satışlarının da açılacağını söyledi. Bu yoğun yaz ortasına kadar süreceğini aktaran esnaf, yeni sezondan umutlu olduklarını kaydetti

BÖLGE MİLLİ EMLAK'A AİT

Bentderesi'nin boşaltılacağı yönündeki iddialarının yıllardır sürdüğünü ifade eden esnaf, bu iddianın belli aralıklar ile dolaşıma sokulduğunu kaydetti. Bölgede kentsel dönüşüme bağlı bir boşaltma kararının henüz alınmadığını söyleyen esnaf, Kalebibi'nin Maliye Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak'a ait olduğunu söyledi.

MAĞDUR EDİLMEYELİM 

Yıllardır Milli Emlak'a kira ödediklerini ifade eden esnaf, baskın bir 
tahliye karar alınmasını uygun olmayacağını ifade ederek, kendilerinin mağdur edilmeden,  devlet tarafından gösterilecek yeni bir yere taşınmalarının en doğru yöntem olacağını söyledi. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.