Fil hastalığına yakalanan vatandaştan yardım çağrısı

Fil hastalığına yakalanan vatandaştan yardım çağrısı

Kolların bacakların aşırı derece şişmesi ile oluşan fil hastalığına yakalanan Bartınlı Sabri Reisoğlu adlı vatandaş, sağlığına kavuşabilmek için kendisine yardım eli uzatılmasını bekliyor. Peki fil hastalığı nedir, tedavisi mümkün müdür?

Fil hastalığına yakalanan Bartınlı Sabri Reisoğlu adlı vatandaş, sağlığına kavuşabilmek için kendisine yardım eli uzatılmasını bekliyor.

64 yaşındaki Sabri Reisoğl yakalandığı fil hastalığı (lenfödem) nedeniyle ayaklarında ve bacaklarında oluşan şişlikler ve yaralar nedeniyle yatağa bağımlı hale gelmiş durumda. 

Karaköyşehler'de oturan Reisoğlu, ayaklarında ve bacaklarında şişlik ve yara oluşması sonucu Karabük, Ankara ve İstanbul'da hastanelere başvurdu.

Fil hastalığı teşhisi konulan Reisoğlu, rahatsızlığı nedeniyle kişisel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi.

Yaşamını yatağa bağımlı halde sürdüren Reisoğlu, sağlığına kavuşmak için kendisine yardım eli uzatılmasını bekliyor.

"Ağrı ve sancı devam ediyor"

Sabri Reisoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastalığının yaklaşık 1 yıl önce ayaklarında yanma hissiyle başladığını söyledi.

Şişmeye başlayan ayaklarında ve bacaklarında yara çıktığını anlatan Reisoğlu, "Şişlikler arttı. Ayaklarımda damarlar tıkanık. Ağrı ve sancı devam ediyor." dedi.

"Yetkililerden yardım istiyorum"

Reisoğlu, hastalığının ilerlediğini dile getirerek, "Yürüyemiyorum. Tedavi olabilmek için İstanbul'a, Ankara'ya ve Karabük'e gittim. Tedavisi illa ki vardır, ölümden başka her şeyin tedavisi var. Yetkililerden tedavi konusunda bana yardımcı olmalarını istiyorum." ifadelerini kullandı. 

Peki fil hastalığı nedir, tedavisi mümkün müdür? Hekimlerin diliyle fil hastalığının asıl ismi "LENFÖDEM"dir. Bu  "insanda alt deriye yerleşen türlü asalak kurtların yol açtığı ve kol, bacak gibi organlarda şişmeye, büyümeye yol açan bir hastalık"tır.

Fil hastalığına yakalanan kişinin vücudunun belli yerlerinde çok büyük şişlikler meydana gelir ve buralarda ağrılar oluşur. Tedavi yöntemlerinin başında şişlik ve ağrıların giderilmesine yönelik değişik ilaçlar bulunmaktadır. 

fil.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.