Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir, nasıl şehit oldu?

Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir, nasıl şehit oldu?

Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir, hangi dönem yaşadı? Fırat Yılmaz Çakıroğlu nasıl şehit oldu? Neden şehit edildi, katilleri kimdi ve kaç yıl hapis cezası verildi?

Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Sorumlusu iken PKK’lı sözde öğrenciler tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatını sizler için derledik.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir, hangi dönem yaşadı, neden şehit edildi, nasıl şehit oldu, katilleri kimdi ve kaç yıl hapis cezası verildi?

İşte cevabı:

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 1 Ocak 1991 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile Özlem Çakıroğlu’nun tek evladıydı.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi.

Bu görevini yürütürken 21 Şubat 2015 tarihinde şehit edildi. Pınarbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BIÇAKLANARAK ŞEHİT EDİLDİ

2015 yılında 6-7 Ekim Kobani olaylarının yaşandığı günlerde, bölücü örgüt PKK üniversitelere hakim olma çabası içine girmişti. Silahlı Terör Örgütü PKK, kendilerine karşı çıkan vatansever gençlere sürekli saldırmaya başladı. Bir olay da Ege Üniversitesi'nde yaşandı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, PKK’lı Nurullah Semo tarafından bıçaklanarak şehit edildi.

PLANLI SALDIRI

Daha sonra çıkan belgelere göre Çakıroğlu'nun ölümü de adeta planlanmıştı. Ülkücü kimliğiyle tanına Çakıroğlu'nun PKK'lılarca tehdit edildiği anlaşıldı. 21 Ekim 2014 tarihinde, Ege Üniversitesi'nin topluluk sayfası “Ege'de Terörist İstemiyoruz” grubunda Kobani protestoları eleştirildi. Bu paylaşımdan bir gün sonra 22 Ekim 2014'te “Ege'de Faşist Provokasyon Var" isimli grupta Çakıroğlu'nun tehdit edildiği belirlendi.

PKK’LI KATİL TUTUKLANDI

Yaklaşık 4 ay sonra 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesinde öğrenciler arasında kavga çıktı. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehit edilmişti. Aynı olayda 7 kişi de yaralandı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah Semo tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çakıroğlu'nun katili Nurullah Semo PKK sempatizanı çıktı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE YARGILANDI

Savcı Zeki Polat, iddianamesinde sanık Nurullah Semo için "kasten adam öldürmek", "örgüt adına suç işlemek", "örgüt üyeliği" ve "yaralama" suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 31 sanık hakkında ise "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek", "yaralama" suçlarından 5 ila 48 yıl arasında hapis cezası talep etti.

firat-yilmaz-cakiroglu-2.jpg

KATİLE AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS CEZASI

Yargılama sonunda, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Temmuz 2017'deki karar duruşmasında, Semo'nun "kasten adam öldürmek", suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "örgüt adına suç işlemek" ve "örgüt üyeliği" suçlarından ise 15 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katili Nurullah Semo'nun cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı, terör örgütü PKK üyeliğinden sanığa verilen 15 yıl hapis cezasını kaldırarak, Semo'ya "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

firat-yilmaz-cakiroglu-1.jpg

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.