Fırsat vermeyeceğiz

Fırsat vermeyeceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ekonomiye yönelik saldırılar olduğunu belirterek, “Birileri kriz olsun, çarklar dursun, çivi çakılmasın diye el ovuşturuyor, bunun farkındayız. Fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türk Müteahhitler Birliği (TMB) ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuştu. Turhan, ekonomiye yönelik bir takım saldırılar olduğunu ifade ederek, “Birileri kriz olsun, çarklar dursun, çivi çakılmasın diye el ovuşturuyor, bunun farkındayız ve tüm tedbirleri alıyoruz. Bunlara fırsat vermemeliyiz. Son dönemde yaşanan zorlukları da hep birlikte atlatacağız” dedi.

BİRÇOK SİYASİ, BÜROKRAT VE İŞ İNSANI KATILDI

TMB ve İNTES’ Çankaya’da bir otelde iftar programı düzenledi. Düzenlenen programa birçok ülkeden büyükelçiler ve temsilciler katıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın da teşrif ettiği programa, birçok siyasi, bürokrat ve iş insanı da katıldı. Kur’an tilaveti ile başlayan program, iftar, konuşmalar ve hediye takdimi ile son buldu.

PAROLA; SINIRSIZ TİCARET

Son yıllarda hem yapı malzemelerinin hem de müteahhitlik hizmetleri ihracatının artmasıyla, sektörün öneminin daha da arttığına dikkat çeken Turhan, şunları kaydetti: "Hükümet olarak inşaat sektörüne yönelik desteklerimizi sürdürdük. Bu kapsamda, parolamız belli: 'Sınırsız ticaret'. Sektördeki kayıt dışılığı azaltacak adımları sektör temsilcilerimizle birlikte atmamızın yanı sıra, komşu ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeyle vizeleri karşılıklı olarak kaldırdık. Teminat mektubu ve bankacılık sistemi konularındaki sıkıntıları gidermek için de önemli adımlar atıyoruz. Sektörün sorunlarını çok iyi biliyoruz çünkü masada da, sahada da hep diyalog halindeyiz."

ULAŞIM ALTYAPISININ ÖNEMİNE VURGU

Dev projelerin birçoğunu yap-işlet-devret modeli ve kamu-özel ortaklığıyla hayata geçirdiklerini dile getiren Turhan, "Ülkemizde yapacağımız daha çok iş var. Bir ülkenin ekonomik gelişiminde, o ülkenin altyapı yatırımlarının payı son derece büyüktür. Sağlıklı bir ulaşım altyapısına sahip değilseniz sanayiniz de, tarımınız ve turizminiz de tökezler, maksimum fayda sağlayamazsınız.“

EKONOMİYİ SARSMAYA YÖNELİK SALDIRILAR VAR

“O nedenle, ekonomimizi sarsmaya yönelik birtakım saldırılar olsa da biz, doğru bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz. Türkiye güçlü bir ülke. Yeter ki birliğimiz, bütünlüğümüz bozulmasın. Bugüne kadar hangi krizleri alt ettiğimizi sizler çok iyi biliyorsunuz. Hükümet olarak müteahhitlik sektöründe, kamu, özel sektör iş birliğini her zaman çok önemsedik. Bu işbirliğinden doğan enerji, özellikle zorlu dönemlerinde bizlere güç verdi. Aynı durum bugün için de geçerli. Birileri bizi yolumuzdan döndürmek istese de yüksek maliyetli projeleri, YİD veya dış kredi yöntemiyle yapmaya devam edeceğiz" dedi.

KRİZ OLSUN, ÇARKLAR DURSUN İSTİYORLAR

Turhan, birilerinin kriz olsun, çarklar dursun, çivi çakılmasın diye beklediğini fakat bunlara fırsat vermeyeceklerini vurguladı. Ödenek sıkıntısı olmasına rağmen sorunları geçmişte olduğu gibi şimdi de hep birlikte yeneceklerine dikkati çeken Turhan, "İnşaat sektörü nice tehlikeli suları aşarak bugünlere geldi. Bu büyüklüğe de hükümetlerimiz sayesinde ulaştı. Hükümet olarak olan biten her şeyin farkındayız ve tüm tedbirleri alıyoruz. Bundan şüpheniz olmasın. İnşallah son dönemde yaşanan zorlukları da hep birlikte atlatacağız” diye konuştu.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.