Fuar alanını pasifik yapacak

Fuar alanını pasifik yapacak

Akyurt'ta yapılacak uluslararası fuar alanı inşaatı için, Başkent'in en büyük firmaları arasında yer alan Pasifik İnşaat ile anlaşma sağlandı.

Akyurt'ta yapılacak Ankara Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi inşaatını yapacak firma nihayet belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yıl içinde bitmesini istediği fuar alanı inşaat işi için Başkent'in en büyük firmaları arasında olan Pasifik İnşaat ile anlaşma sağlandığı öğrenildi. 

FUAR ALANINDA İLK İNCELEME YAPILDI 

Fuar alanı ihalesini kazanan Pasifik İnşaat'ın başta genel müdürü olmak üzere birçok yetkilisi, Akyurt'taki inşaat alanına geçtiğimiz günlerde giderek incelemelerde bulundu. Alandaki incelemelere Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş da eşlik etti. Başkan Ayantaş, ihaleyi kazanan firma yetkililerine başarılar dileyerek bölgeyle ilgili yetkililere bilgi verdi. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından fuar alanı inşaatına başlanacağı ve fuar için yeniden proje çizileceği öğrenildi.

BİR YIL İÇİNDE BİTMESİ HEDEFLENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir yıl içinde bitirilmesi istenen fuar merkezi projesinin 116 bin metrekare kapalı, 127 bin metrekare de açık alana sahip olması planlanıyor. Fuarın toplam maliyetinin 279 milyon TL olmasının hedefleniyor. 

70 FİRMA DAVET EDİLMİŞTİ 

Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 8 kurum ve kuruluşun ortaklığında kurulan ‘Ankara Uluslararası Fuar alanı ve Kongre Merkezi A.Ş.’nin hissedarları, Akyurt’a yapılacak Fuar Alanı ihalesi için geçtiğimiz 30 Mart Cuma günü ATO Congresium’da bir araya gelmişti.  Fuar alanının tamamlanması için yapılan ihaleye 70 firma davet edilmişti.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.