Gaza basarken bir kez daha düşünün

Gaza basarken bir kez daha düşünün

Avukat Oğuzhan Kara, trafikte yaşanan maddi hasarlı kazaların yasal anlamda ağır yaptırımlarının olduğunu belirterek, bayram dolayısıyla oluşan yoğun trafikte tüm sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı.

Ramazan Bayramı tatili başladı. 3 günlük tatili fırsat bilen milyonlarca kişi  yollara koyuldu. Bayram trafiğinde üzücü hadiselerin yeniden yaşanmaması için uzmanlar sürücüleri uyarmaya başladı. Emniyet ekipleri olası kaza risklerini azaltmak için tedbirleri artırdı. 

KAZANIN HUKUK BOYUTU 

Trafik konusunda uzman kişiler sürücüleri fazla hız yapmamaya ve dikkatli olmaya çağırırken gazetemize konuşan Avukat Oğuzhan Kara ise bir başka noktaya dikkat çekerek, trafik kazası halinde ortaya çıkabilecek ve failin bu süreçte karşı karşıya kalabileceği yasal süreçle ilgili açıklama yaptı. Hatalı olmasından ve kurallara uymamasından dolayı kazaya karışan kişilere yasal anlamda ağır yaptırımların uygulandığını belirten Kara, "Kazalar her açıdan zarar vericidir. Bir anlık hata sonucunda can ve büyük mal kayıpları yaşanabileceği gibi, bu kazalar sonucunda mağdur olanların da maddi ve manevi tazminat hakları bulunmaktadır" dedi.  

MADDİ HASARLI KAZADA TAZMİNAT HAKKI DOĞUYOR

Maddi hasarlı kazaya karışan kişilerin karşılaşabileceği senaryolarla ilgili bilgi veren Kara, "Maddi hasarlı kaza, vücut bütünlüğünün bozulması ya da ölüm halleri için farklı tazminat kalemleri işlemektedir. Maddi hasarlı kazalarda, oluşan zarar ve değer kaybını talep etmek mümkündür. Kaza sonucunda zarar gören kişi hayatta ise kendisinin, ölüm halinde ise yakınlarının, anne-babasının, kardeşinin, eşinin, kardeşinin ve hatta nişanlısının bile bu zararı temin etmek için dava açma hakkı bulunmaktadır. Bu bakımdan kimsenin üzülmemesi için yollarda herkesin dikkatli olması istiyoruz ve buradan çağrı yapıyoruz" dedi.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.