Gazi Şahin: Sözümüzü tuttuk

Gazi Şahin: Sözümüzü tuttuk

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Önümüzdeki yerel seçim öncesi verdiğimiz tüm vaatleri yerine getirmenin sevinci içerisindeyiz” dedi. 

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Önümüzdeki yerel seçim öncesi verdiğimiz tüm vaatleri yerine getirmenin sevinci içerisindeyiz” dedi.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin gazetemize konuştu. 25 yıldır aralıksız belediyecilik yaptığını da söyleyen Başkan Şahin, toplumun tüm kesimlerini kucakladıklarını belirterek, “Herkese yetecek kadar sevgimiz var” diye konuştu. 

1-(6)-002.jpeg

“BU İŞİN SIRRI SEVGİDİR”

Belediyeciliğe uzun yıllarını verdiğini belirten Başkan Şahin, “1994 yılında Refah Partisi’nden belediye meclis üyesi olarak seçildim ve bu iş adım attım. 2004 yılında ise Mamak’tan belediye başkanı seçildim. Daha sonra 2009 ve 2014 yıllarında Elmadağ’dan belediye başkanı olarak görev aldım. Açıkçası bu işte biraz eskidik. 25 yıldır neredeyse belediyecilik yapıyorum. Bunun sırrı ne diye soracak olursanız, Bu işin sırrı sevgidir. Vatan sevgisidir. İnsanlara eşit bir şekilde sevgi dağıtmaktır. Sevgiyi öldürdüğünü zaman bizi yaşatacak hiçbir şey kalmaz. Sabır da bu işin en altın kurallarındandır. Yermeden, germeden, kırmadan iş yapmayı sağlar. Ve en sonuncusu sadakattir” ifadelerine yer verdi.  

“İLK GELDİĞİMİZDE KOKU SORUNUNU ÇÖZDÜK”

İlçede göreve başladıklarında ilk olarak koku sorununa yöneldiklerini söyleyen Başkan Şahin şunları söyledi:

“2009 yılında Elmadağlı hemşerilerimizin karşısına çıktığımız beklentilerin ilki bölgede bulunan kokunun giderilmesiydi. Kanallar dışarıdan akıyordu. Bu sorunun çözülmesi isteniyordu. Elmadağ’ın merkezinde ise akan Kargalı deresi vardır. Bu dereye kanalizasyonun da eklenmesiyle yoğun kötü bir koku vardı. Bunun nedeni arıtma tesisi yok ve alt yapılar çok eskiydi. Şükürler olsun gelir gelmez bunları hemen çözdük. İşlere oradan başladık. Köy iken mahalle olan yerleşim alanlarımız var. 11 tane 30-35 km uzakta bulunan bu uzak mahallelerimizin yol sorunları, alt yapı sorunlarının yüzde 98’i bitti.”

1-(3)-002.jpeg

“MAHALLELERİ BİRBİRİNE BAĞLAMAK BİZE NASİP OLDU”

İlçe halkının onlarca yıllık isteğini yapmanın kendilerine nasip olduğunu söyleyen Başkan Şahin, “Bir başka önemli hatırladığım problem ise Samsun yolu bizim ilçemizin baştan başa ortasından geçer. Sağ tarafta Tatlıca ve Kurtuluş diğer tarafta ise Yenice, Kemalpaşa, İsmetpaşa gibi büyük mahalleler bulunur. İki tarafta da ciddi nüfuslar oturur. İki tarafı birbirine bağlayan bir tane üst geçit istendi bizden. 1950’li yıllarda rahmetli Adnan Menderes’ten Elmadağlı vatandaşlar iki mahalle arasını bağlayacak alt geçit köprü istiyoruz denmiş. Açıkçası 2009 yılına kadar istenmiş ve biz bu sesi duyduk hemen istekler yerine getirildi. Hatta o alt geçit eskimeye başladı. Şükürler olsun bize yapmak nasip oldu” diye konuştu.  

Hasanoğlan Kültür Merkezi ne zaman bitecek?

Elmadağ kapalı pazar yeri ne zaman açılacak?

Gelecek yerel seçimler öncesi vaatlerinin hepsini tamamlama sevincini yaşadıklarını söyleyen Başkan Şahin, “İki tane vaadim kaldı gerçekleştiremediğim. Bunlardan birincisi şuan yapımı devam eden Elmadağ ilçe merkezinde bulunan kapalı Pazar yeriydi. Bir diğeri ise Hasanoğlan’a ise bir kültür merkezi yapacağız demiştik. Şu anda pazar yerinin önümüzdeki yıl tamamlanmasını bekliyoruz. Kültür merkezi şuan ihale aşamasında onun da bitirme süresi 20 ay olarak düşünebilir. Şükürler olsun seçim öncesi verdiğimiz vaatlerin hepsini yerine getirdik” şeklinde konuştu. 

1-(8).jpeg

“HERKESE YETECEK SEVGİMİZ VAR”

Belediye olarak toplumun tüm kesimlerine aynı yakınlıkta olduklarını belirten Başkan Şahin, “Belediye başkanı ilçeyi temsil eden kişidir. O zaman ilçenin tamamını temsil eden insanların sadece tek bir siyasi görüşle işi yapması mümkün değildir ve yanlıştır. Elbette bir siyasal partiniz olacaktır. Fakat yönettiğimiz ilçede başka partilere gönül vermiş vatandaşlarımız da var. Ben belediye başkanı olarak hepsini ayırt etmeden kucaklamam gerektiğine inanıyorum. Ve 25 sene önce söylediğimiz bir söz vardı ‘Herkese yetecek kadar sevgimiz’ demiştik. Yine aynısını söylüyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.