Gazi’ye amatör spor kompleksi

Gazi’ye amatör spor kompleksi

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız yıkılması kararlaştırılan 19 Mayıs Stadı’ndaki, amatör spor kulüplerinin bu süreçte mağdur olmaması için Gazi Mahallesi’ne yeni bir spor kompleksi yapılacağını açıkladı.

Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız 19 Mayıs Stadyumu ve çevresinin yıkımıyla ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Yıldız, yıkım süresince hiçbir branşın ve amatör kulübün mağdur edilmeyeceğini belirtirken Başkente yapılacak Amatör Spor Kompleksi’ni de gazetemiz aracılığıyla duyurdu. Yıldız’ın açıklamasına göre Gazi Mahallesi’ne yapılacak tesisin 6 adet sahası Ekim ayına yeni sezona yetişecek. 

GAZİ MAHALLESİ’NE AMATÖR SPOR KOMPLEKSİ 

19 Mayıs Stadyumu’nun yıkımının başlamasının ardından amatör kulüpler için Gazi Mahallesi’nde 6 adet saha yapacaklarını gazetemize açıklayan Yıldız, şu bilgileri verdi :
“Yeni dönemde Atatürk Orman Çiftliği bölgesi Gazi Mahallesi’nde amatör kulüplerimiz için saha yapımlarına başlayacağız orası ihale aşamasında çok yakında sonuçlanacak. Amatör Spor Kompleksi olarak yapacağız ve maçlar da orada yapılacak. Kompleksin tamamını Eylül Ekim’ kadar yetiştiremezsek de sahaları yetiştirmeyi planlıyoruz. 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkımı başlamasının ardından da kulüplerin hepsini Tandoğan’da yeni bir binaya yerleştiriyoruz. Ancak oraya gitmek istemeyen olursa da kendi tercihleridir. Tabi ki kimseyi mağdur etmeyeceğiz ama yapım süresince zorluklar yaşanabilir bunun farkındayız. Biz kulüpler il müdürlüğü olarak yer gösterdik ancak başka tesisi olan iyi yeri olan varsa tabi ki özel tuttukları gitmek ister.” 

YENİMAHALLE ve MAMAK’A 2 YENİ SPOR MERKEZİ 

Önümüzdeki süreçte Atatürk Orman Çiftliği haricinde iki farklı noktaya da yüzme ve atletizm tesislerinin yapılacağını söyleyen Yıldız, “Ayrıca Yenimahalle’ye 1 yıl içerisinde bir yüzme havuzu kompleksi yapıyoruz. Atletizm için Mamak’ta bir tesis hazırlığı var oda ihale aşamasında” dedi. 

YALNIZCA FUTBOLU DÜŞÜNMÜYORUZ 

Yalnızca futbolun düşünülmediği ve diğer amatör branş dalları için de tesislerinden hazırlandığını belirten Yıldız kimse mağdur olmayacağına dikkat çekti. Yıldız pek çok branşın da Ankara’nın farklı bölgelerine gideceğini belirterek şöyle konuştu “

Tabi durumu sadece futbol olarak değerlendirmememiz lazım. Şuan burada olan spor dallarının tamamını da biz düşündük. Tekvando için Yenimahalle’ye bir tesis hazırlandı oraya gidecekler. Halter Jimnastikte aynı şekilde olacak. Ümitköy’e ise yine tekvando için 2 salonumuz var uygun olanlar oraya göndereceğiz. Boks, güreş, yüzme içinde bütün tesislerimiz hazır onlarda da bir mağduriyet olmayacak. Tek sıkıntımız tabi bir Ulus gibi merkezi yere yapılmadı bu tesisler. O yüzden ulaşım konusunda belirli kuşkular var. Ancak tesislerimiz bittiğinde yine merkez Ulus’ta sporlarını yapabilecekler”

19 MAYIS YERİNE 55 BİN KİŞİLİK STADYUM VE SPOR MERKEZİ

Eski 19 Mayıs Spor Tesisleri’nin yerine yapılacak olan tesislerin en az 20 spor dalını barındıracağını ve Ankara’nın tüm salon ihtiyacını karşılayacağını söyleyen Yıldız, “Ankara’ya uluslararası bir stadyum kazandırılacak. Yalnızca futbol değil bütün sporların olduğu Başkentin ortasında bir spor merkezi olacak.  55 bin kişilik bir stadyum ve 20 ye yakın spor dalının salonları olacak. Ankara’da hiçbir spor dalının salon sıkıntısı olmayacak. Bunun yanı sıra spor malzemelerinin satıldığı merkezden restoranalar kadar hepsini de barındıracak” dedi. 

BÖYLE BİR YERE İHTİYAÇ VARDI 

Başkentin böyle bir tesise mutlaka ihtiyacı olduğunu belirten ve bunu da spor kamuoyunun da dile getirdiğinden bahseden Yıldız, “Buranın artık yeni bir yere ihtiyacı vardı. Ankara’da spor kamuoyu vatandaşlar geç bile kalındığını ve artık bu tesisinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Şuan için herkes çok memnun ancak yıkım ve yeni yapım sürecinde bir mağduriyet endişesi var. Bizde bu endişeyi en aza indirmek için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. 2 yılı geçkin süre en az sıkıntıyla geçirmeye çalışacağız” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.