Gece 1 milyon gündüz 2 milyon

Gece 1 milyon gündüz 2 milyon

1 milyonluk büyük farkın en büyük sebebi, kamu kurumları ve özel iş yerlerinin bu ilçede çok olması. Her gün milyonlarca Ankaralı şehrin farklı noktalarından buraya çalışmak için adeta akın ediyor.

1936 yılında ilçe özelliğini kazanan 1 milyona yakın nüfusuyla Başkentin ve Türkiye’nin en büyük ilçesi olma özelliğine sahip Çankaya’nın bir farklı özelliği de dikkat çekiyor. Başkentte kurumların ve özel iş yerlerinin de adeta toplandığı ilçede gündüz nüfus 2 milyonu aşıyor. Mesai saatleri içerisinde ve dışarında oluşan bu 1 milyonluk fark dikkatlerden kaçmıyor.

SEBEBİ İŞ YERLERİ VE KURUMLAR 

1 milyonluk büyük farkın kuşkusuz en büyük sebebi, kamu kurumları ve özel iş yerlerinin bu ilçede toplanması. Her gün milyonlarca Ankaralı şehrin farklı noktalarından buraya çalışmak için akın adeta akın ediyor. İlçede toplam 107 bin iş yeri bulunuyor. Ankaralı her aileden bir kişi gün içerisinde ya bu ilçeye uğruyor ya da çalışmaya geliyor. 

1 İLÇE 114 FARKLI ÜLKE TOPRAĞI 

İlçenin bir başka dikkat çeken özelliği de 114 adet Büyükelçilik burada bulunuyor. Bunun anlamı ise 114 farklı ülkenin toprağını içinde bulundurması. Elçiliklerin bulunduğu araziler o ülkenin toprağı olarak sayılıyor. 

100 BİN ÜNİVERSİTELİ

İlçe adeta öğrencilerin başkenti konumunda yer alıyor. Nedeni ise 8 vakıf 4’de devlet olmak üzere ilçede 12 adet üniversite bulunuyor. Neredeyse bir ilçe nüfusu kadar da öğrenci barından Çankaya’da 100 bini aşkın üniversite öğrencisi bulunuyor. Yalnızca üniversite ile kalmayan eğitim kurumlarının çokluğu 103 ilköğretim okulu, 46 lise ve 59 özel okuldan oluşuyor.  

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.