Geceleri yaya gezen bekçiler, kışı düşünüyor

Geceleri yaya gezen bekçiler, kışı düşünüyor

Ankara’nın 9 ilçesinde akşam saat 10’dan sabah 6’ya kadar yaya olarak devriye atan gece bekçilerini,  yaklaşan kış ayının dondurucu soğukları düşündürüyor.

Ankara'da kaç bekçi var? Bekçilerin çalışma şartları nasıl? Bekçiler yaya mı geziyor? Bekçiler nasıl devriye atıyor? Bekçilerin çalışma saatleri? işte tüm bu soruların cevabı haberimizde.

Bekçiler, sıcaklığın eksiye düştüğü gecelerde, hangi koşullarda devriye atacaklarını merak ediyor. 

Başkent’in 9 ilçesinde bin bekçi geçtiğimiz haziran ayından bu yana görev yapıyor.   

Özel harekât polisi gibi eğitilen bekçiler, 4 aydır görev yerlerindeki çarşı ve mahallelerde akşam saat 10’dan sabah 6’ya kadar gruplar halinde yaya olarak devriye atarak, bölgelerinde deyim yerindeyse kuş uçurtmuyor. 


BEKÇİLER MERAK EDİYOR


Bekçiler, asayiş olaylarına göz açtırmasa da gece kartallarını yaklaşan dondurucu kış ayları bir hayli düşündürüyor. Kentin farklı noktalarında sabahın ilk saatlerine kadar yayan devriye gezen gece bekçileri, Başkent’in dondurucu kış soğuklarında çalışma koşullarının nasıl olacağını merak ediyor. Bekçiler, dondurucu soğuklarda araçla mı yoksa yine yaya olarak mı 8 saat gece devriyesi atacaklarını soruyor.  


SOĞUKTAN ETKİLENEN HASTA OLUYOR


Görüştüğümüz bekçiler, soğukların kendisini yavaş yavaş göstermeye başladığı bu gecelerde bile olumsuz etkilenip hasta olan arkadaşlarının olduğunu söylüyor. Bekçiler, gerek Ankara Valiliğince gerek ise Ankara Emniyet Müdürlüğünce kış aylarında çalışma şartları ile ilgili ne gibi olumlu adımların atılacağını merakla bekliyor.   


Hangi ilçede kaç bekçi var?


Ankara Emniyet Müdürlüğünce mahallelerde güvenliğin sağlanması için seçilen bin bekçi, çeşitli eğitimlerden geçirildikten sonra geçtiğimiz haziran ayının başında görevine başlamıştı. Her mahallede en az iki  kişi nöbet tutan bekçiler, ana ve ara arterlerde özellikle hırsızlık olaylarına  karşı mücadele veriyor.

Altındağ ilçesinde 90, Çankaya’ya da 225, Etimesgut’ta 90, Keçiören’de 170, Mamak’ta 150, Pursaklar’da 25, Yenimahalle’de 120, Gölbaşı’nda 20 ve Sincan’da 110 bekçi görev yapıyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.