Geçici işçi kadrolarına rekor başvurular geliyor

Geçici işçi kadrolarına rekor başvurular geliyor

2 bin 20 lira maaş ve 9 aylık geçici iş için yapılacak başvuru kuyrukları İŞKUR’un sokaklarına da sığmadı. Kilis'te 275 işçi için vatandaşlar geceden sıraya girerken, 10 bin kişinin başvuru yapması bekleniyor.

Milli Gazete'nin haberine göre, resmi rakamlara göre 4 milyon 300 bin kişinin işsiz olduğu açıklansa da, gerçek sayının bunun çok üzerinde olduğu sokağa bire bir yansıyor. Türkiye’nin her yerinden gelen görüntüler, “umut kuyruklarını” ve sokaklara sığmayan işsizleri her gün gözler önüne seriyor.

ŞEHİRLER FARKLI, MANZARA AYNI!

Türkiye’nin dört bir yanından, geçici işlerde çalışmak için başvuran insanların görüntüleri geliyor.

Sivas’ta Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda “9 ay süre ile” görevlendirilecek 1432 kişinin istihdam edileceği programa beklenilenin çok üstünde başvuru olurken, kuyruk sokaklara sığmadı.

is-2.jpg

Muğla’da, Toplum Yararına Program (typ) kapsamında, Milas genelindeki okullarda 9 ay süreyle çalıştırılacak 114 kişilik kadro için başvuruda bulunan 754 kişi mülakattan geçirildi. Başvuru sayısı nedeniyle Milas Halk Eğitim Merkezi önünde yoğun bir kalabalık oluştu.

Kilis’te de 9 aylık geçici işte çalıştırılacak 275 işçi için vatandaşlar geceden sıraya girerken, 10 bin kişinin başvuru yapması bekleniyor.

PANSUMAN TEDBİR

Toplum Yararına Programlar (typ), işkur’un internet sayfasında “İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek, işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İşkur tarafından uygulanan programlardır” olarak tanımlanıyor. Typ bünyesinde geçici işlerde istihdam edilenlere 2.020 lira asgari ücret ödeniyor.

is-1.jpg

ÇALIŞTIRILDIKLARI ALANLAR

TYP bünyesinde istihdam edilenler; çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı ve erozyon engelleme çalışmaları gibi işlerde çalıştırılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.