Gençlerin yeni belası: AT NARKOZU

Gençlerin yeni belası: AT NARKOZU

Bonzaiden sonra şimdi de “at narkozu” adındaki ölümcül uyuşturucu maddesi özellikle gençleri kıskacı altına aldı. Gazetemize konuşan eski bir madde kullanıcısı H.K. “Gençler arasında giderek yaygınlaşıyor” dedi.

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de uyuşturucu illeti özellikle gençleri kıskaç altına alıyor. Hayatları alt üst eden sentetik uyuşturucu maddeleri kullanıcılarını ölüme kadar götürebiliyor. Farklı adlarla çıkarak gençleri zehirlemek için piyasaya sürülen ve zehir oranı bir hayli fazla olduğu bilinen bazı uyuşturucular, diğerlerine göre daha ucuz olduğu için tercih ediliyor. Son dönemde özellikle gençler arasında bonzainin ardından “at narkozu” adındaki eroinin hammaddesinden yapılan uyuşturucu kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Gençlerin yeni belası olan “at narkozu” adlı uyuşturucu maddesinin tehlikesi diğerlerine nazaran daha fazla. “At narkozu” adlı ölümcül uyuşturucuyu kullanan eski madde bağımlısı bir genç, bu maddenin tehlikesiyle ilgili gazetemize bilgi verdi.   

at-narkozu,,.jpg

6 YILIN ARDINDAN ZEHİRİN KISKACINDAN KURTULDU

Ankara Mamak’ta yaşayan 23 yaşındaki H.K. arkadaş ortamında iken 6 yıl önce uyuşturucu ile tanıştığını, zaman içerisinde “at narkozu” adı verilen uyuşturucu maddesini de kullandığını anlattı. Diğer uyuşturuculara göre daha ucuz olduğu için bu zehri tercih ettiğini kaydeden H.K. maddenin kendisine ve çevresine verdiği zararlara çok iyi şahit olduktan sonra bırakmaya karar verdiğini söyledi. 

H.K. Bolu’daki AMATEM’de tedavi gördükten sonra bu zehirden kurtulduğunu ve 4 aydır hiçbir uyuşturucu maddesi kullanmadığını ifade etti.  

at-narkozu,,,.jpg

İÇİNDE FARE ZEHRİ VE KATKI MADDESİ VAR

Bonzainin ardından eroinin hammaddesinden elde edilen “at narkozu” adlı zehrin son yıllarda gençler arasında çok fazla yaygınlaşmaya başladığına tanık olduğunu anlatan H.K. gençler arasında yeni yayılmaya başlayan bu zehir ve zehrin meydana getirdiği olumsuz etkiler ile ilgili şunları aktardı: “At narkozu, ulaşılabilmesi kolay bir malzeme. Her yerde rahatlıkla bulunabiliyor. Bu uyuşturucu, eroinin hammaddesinden yapılıyor. Yapım aşamasında içine fare zehri ve kimyasal katkılar atıldığı için ucuza mal ediliyor ve çoğaltılıyor; ancak ölümcül etkisi ile bağımlılık derecesi oldukça fazla. Eroinin katkılı hali ve ondan ve bonzaiden daha tehlikeli ve ölümcül diyebiliriz”

DOZAJI KAÇIRANLAR ÖLEBİLİYOR

“Eroin beyinde etki yaparken at narkozunun karın ağrısı, terleme, baş dönmesi, ateş gibi pek çok yan etkisi var. Vücuda yoksunluk hissettiriyor Dozajı kaçıranlar ölebiliyor. 5 gramı 200 TL’ye satılıyordu”

TEMİZ SAYFA AÇIN

“Ben çok kullandım zararından başka bir şeyini göremedim. Gençlere tavsiyem bunun sonu yok. Her sabah uyandığımda nereden 200 TL bulacağım düşüncesiyle günlerim geçiyordu. Bu zehirleri kullanan herkesin bundan kurtulup hayatlarına temiz bir sayfa açmalarını tavsiye ediyorum. Yetkililerimiz de bu konuda önlemlerini artırmalı. Ben bu zehirlerden kurtulduğum için çok mutluyum. Allah kimseye bu acıları yaşatmasın.”

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum