Din bir sen'den Gençliği Kurtarma Projesi

Din bir sen'den Gençliği Kurtarma Projesi

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, gençlerin sanal âlemde kaybolup gitmemesi ve FETÖ gibi terör örgütlerinin ağına düşmemesi için 'Cami - Gençlik Merkezi' adlı proje hazırladıklarını kaydetti.

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, gençlerin sanal âlemde kaybolup gitmemesi ve FETÖ gibi terör örgütlerinin ağına düşmemesi için 'Cami - Gençlik Merkezi' adlı proje hazırladıklarını kaydetti.

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, ümmet bilincini yeniden diri tutmak ve gençliği daha da canlandırmak için insan odaklı projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu konuda hayata geçmemiş birçok proje hazırladıklarını ve hazırlamaya da devam edeceklerini belirten Özdemir, söz konusu bu projeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte ortaklaşa yapmak için teklif götüreceklerini söyledi. 

ENGELLER GÜÇ BİRLİĞİ İLE AŞILIR

Özdemir, "Ülkemiz tüm Müslüman coğrafyanın umudu. Türkiye'nin içinde bulunduğu konum itibari ile bu görevi ifa ederken iş birliği içerisinde omuz omuza yürümek zorundayız. Engelleri güç birliği içerisinde hep birlikte kaldırmalıyız. Diyanet camiasını sahaya indirecek, insanları birbirlerine daha yakınlaştıracak projelere ihtiyaç var. Biz bir STK olarak projelerimiz ile hazırız" dedi.  

CAMİ İLE BÜTÜNLEŞECEK 

"Bu noktada bizim önemsediğimiz konulardan bir tanesi gençlik" diyen Özdemir, "FETÖ'nün kirletmiş olduğu beyinleri tazelemek, yeni beyinlerin farklı düşünceler ile kirlenmesini engellemek için Cami-Gençlik Merkezi projesini hazırladık. 'Cami -Gençlik Merkezi' dediğimizde hemen caminin müştemilatında ya da boş bir bölümünde bir gençlik merkezi oluşturup orada okuma salonları, spor kompleksleri ve gençliğin bugün arzulamış olduğu ve keyif ettiği faaliyetleri gençlik ile bütünleştireceğiz. Orada eğitimli görevlilerimiz olacak ve gençlerimizle yakından ilgilenecek" diye konuştu. 

İHMALLERİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ

Tarihten ders alınması gerektiğini kaydeden Özdemir, "Yakın tarihte 15 Temmuz bize neleri ihmal ettiğimizi, neleri gözden kaçırdığımızı gösterdi. Bu milletin başına bomba yağdıran Vatikan ve Siyonizmin işbirliği ile Ehli sünnet çizgisi dışında, Kur'an'ın dışında, Allah Resulünün hayatı dışında söylem geliştirerek, ümmetin çocuklarını kandırarak, devleti ele geçirmeye çalışan hain bir terör örgütü vardı. Bu ihmalleri ortadan kaldırmak için çok çalışmamız gerekiyor, o kadar çok ki bütün insanlığa dokunmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. 

NESLİMİZ SANAL ALEMDE KAYBOLDU

Özdemir, "FETÖ gibi diğer grupları sindirmek için doğru zamanda ve yerde doğruları anlatmamız lazım. Sadece cami kürsüsünden bu iş olmaz. Bunu yapamazsak ileride daha farklı sonuçlara katlanırız, maazallah neslimizi kaybederiz. Nesliniz yoksa geleceğiniz de yoktur. Neslimize her daim önem vermeliyiz. Bugün neslimiz sanal alemde kaybolmuş; o neslimizi yeniden kazanmak için kendi özüne, örfüne, inancına değerlerine ve inisiyatifine döndürmek için Diyanet camiasının sahada olması gerekiyor. Şu anda zaman yok. Her geçen vakit aleyhimize işliyor hemen şimdi başlayıp harekete geçirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

S. SELÇUK YILDIRIM/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.