Göçmen çocuklarla empati kurabilmek için çadır kurdular

Göçmen çocuklarla empati kurabilmek için çadır kurdular

Türk Kızılay Ankara Şubesi Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi göç farkındalığının oluşturulması için “Bilinmezlik Tüneli Gitmek ya da Kalmak” etkinliği ile Kızılay Güvenpark’ta empati çadırı açtı.

dsc_0132.jpg18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle göç farkındalığının oluşturulması için Türk Kızılay Ankara Şubesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi tarafından Güvenpark’ta empati çadırı açıldı.

Açılan çadırda dünyada yerinden edilen çocukların karşılaştıkları güçlükler, çocukların göç yolculuğu ve hikâyelerinin fotoğrafları, göçmen çocuklarının duygu durumlarının ve gelecekten beklentilerini dile getirdikleri mektuplar ile göçmenlerin kendi elleri ile yaptıkları eserler sergilendi.

dsc_0126.jpgGÖÇ YOLCULUĞU VE HİKÂYELERİ

Türk Kızılay Ankara Şubesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi’nin, Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle göç farkındalığının oluşturulması için “Bilinmezlik Tüneli: Gitmek ya da Kalmak” isimli empati çadırı Kızılay Güvenpark’ta ziyarete açıldı.

Dünyada yerinden edilen insanların karşılaştıkları güçlükler, çocukların göç yolculuğu ve hikâyelerinin fotoğrafları, göçmen çocuklarının duygu durumlarının ve gelecekten beklentilerini dile getirdikleri mektuplar ile göçmenlerin kendi elleri ile yaptıkları eserler sergilendi.

dsc_0162.jpgAMAÇ; FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Etkinlik açılışında konuşan Türk Kızılay Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu, “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü sebebiyle Kızılay’da empati çadırı hazırlandı.

Bugün bunun açılışını yapmak için buradayız.

Ankara şubeye bağlı Çocuk Koruma Merkezi tarafından düzenlenen bu etkinlikte amaç vatandaşları bu konuda bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak.

İki gün devam edecek etkinlik süresince çadırımız sürekli açık kalacak.

Vatandaşımıza aynı zamanda ikramlar yapılacak. Yetkili arkadaşlarımız konu hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirecek” dedi.

dsc_0169.jpgYERİNDEN EDİLEN ÇOCUKLAR İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRMELER YAPILIYOR

Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği empati çadırında, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü sebebiyle göç farkındalığının oluşturulması ve Çocuk Koruma Merkezi yararlanıcısı çocukların yaptığı çalışmaların görünürlüğünün sağlanması amaçlanıyor.

“Bilinmezlik Tüneli: Gitmek ya da Kalmak” isimli empati çadır etkinliğinde göç ile ilgili çeşitli konularda bilgilendirmeler yapılıyor.

Dünya’da yerinden edilen çocukların sayısı, karşılaştıkları güçlüklere ilişkin bilgilendirme panoları bulunuyor. 

dsc_0160.jpgGÖÇMEN ÇOCUKLARIN DUYGULARI PANOLARDA 

Kişilik haklarının zarar görmemesi için ismi ve yaş bilgisi değiştirilen bir çocuğun göç yolculuğu hikâyesinin çizgi çalışmalar ile resmedildiği panolar da etkinlik çadırında yer aldı.

Yine etkinlik çadırında, Türkiye’de doğru bilinen yanlışlara ilişkin interaktif bir bölüm de bulunuyor.

Çadırda son olarak Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi yararlanıcısı çocukların yaptığı çalışmalar, çocukların çalışmaları sıradaki duygu durumları panolarda sergileniyor

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.