Gök Oğuzlar Keçiören’de

Gök Oğuzlar Keçiören’de

“Sınırları aşan kardeşlik” temasıyla kardeş ülkeleri buluşturmak için Keçiören Belediyesince düzenlenen 9. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin konuğu Moldova – Gagavuzya oldu.

Kalaba Kent Meydanında Osmanlı şerbeti,  Osmanlı macunu, kukla gösterileri gibi renkli karelerle geleneksel Ramazan atmosferinin yaşatıldığı kardeş Moldova- Gagavuzya gecesine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Moldova Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Vasile Chitii, Türkiye Moldova Dostluk Derneği Başkanı Rafet Köksal, Moldova Gagavuz Yeri Kazayak Belediye Başkanı Yardımcısı Födor Çakal, Moldova önceki dönem Türkiye Büyükelçisi Hulusi Kılıç, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Şükrü Özek, Ankara Dernekler Federasyonu Başkanı Celaleddin Uludağ, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

SELAM GÖTÜRECEKLER

“Gagavuzya’dan yani Gök Oğuzlardan gelen kardeşlerimizle bir aradayız” diyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Soydaşlarımız oradan bize selam getirdiler, kendi halk kültürlerinden esintileri bu akşam buraya taşıdılar. Ankara’dan, Türkiye’den de Gagavuzya’ya selam götürecekler.” dedi. 
Moldova Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Vasile Chitii da Gagavuz halkının dilini, kültürünü, folklorunu koruduğuna dikkat çekerek, “Dostluk köprüsü kuran Başkan Ak’a teşekkür ediyoruz. Kültür hazinemizin bir parçasını sizlere tanıttık. Ramazan’ınız mübarek, orucunuz kolay geçsin.” diye konuştu.
Gecede Seğmenler ekibinin ardından Gagavuzya folklor ekibi halk dansları ve müziklerinden esintiler sundular. Protokolün hediyeleşmesi sonrası Moldova – Gagavuzya Kültür Evinin açılışı yapılarak tarihi, kültürü ve yöresel lezzetleri tanıtıldı. Ayrıca Seğmenler Ekibinin renkli kılıç gösterisi ile Ankara Kültür Evi ve Genç Keçiören Evi de ziyarete açıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.